Верховна Рада на позачерговому засіданні підтримала законопроект №2809, згідно з якою водіям скасують штрафні бали за порушення правил дорожнього руху, які будуть зафіксовані в автоматичному режимі.

"Проектом акта пропонується виключити з Кпап норми про дію адміністративного стягнення у вигляді штрафних балів, що накладається на громадян за правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху, зафіксованих в автоматичному режимі", - йдеться в пояснювальній записці.

Штрафні бали з 2015 року щорічно нараховувалися українським водіям і в разі порушення ПДР, яке було зафіксовано за допомогою автоматичної фіксації,, віднімаються бали. Використовувалося ту кількість, що було передбачено статтею.

Однак тепер з кодексу приберуть статтю про штрафних балах та за правопорушення, зафіксоване в автоматичному режимі, доведеться заплатити реальний штраф власними коштами.

Експерти вважають, що депутати вирішили скасувати бальну систему у зв'язку зі стартом автоматичної системи фіксації порушень ПДР. Її початок в Києві запланували на 1 травня. У разі, якщо президент Володимир Зеленський підпише законопроект, який вже схвалили депутати, то водіям не вдасться отримати поблажку у вигляді "безкоштовних" дрібних порушень ПДР.

Популярні новини зараз

В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Рада скасувала штрафні бали для водіїв.

Як повідомляв Знай. ua, названа точна дата запуску автоматичних штрафів для водіїв.

Також Знай. ua писав, що львів'янам дозволять повернуться із заробітків у Польщі за шалені гроші.