Лікар з Києва відверто розповіла про скорочення медперсоналу і примус керівництва підписувати накази про готовність персоналу працювати за мінімальний оклад.

Про наболіле розповіла в Facebook лікар-психіатр КНПКЛ "Психіатрія" міста Києва Наталія Стрімовська. Зі слів лікаря, під час епідемії коронавірусу влада завдає удару в спину медичним працівникам.

Стрімовська повідомила, що у київській психлікарні скорочують медиків та примушують підписувати накази про готовність працювати за мінімальну зарплату.

"У цих важких умовах запустили медичну реформу, покликану як я розумію, зробити медицину більш якісною і доступною, а оплату праці медиків - більш гідною. Нас запевняли, що медики не постраждають від скорочень. У четвер оголосили, що всі підробітки і сумісництва з персоналу знімають. У п'ятницю перед Великоднем видали аванс в розмірі 1500 грн (в моєму випадку - замість 4 тис. грн). У вівторок після Великодня оголосили, що всі повинні підписати наказ, що готові працювати за мінімальний оклад: в моєму випадку - це: 3 тис. 800 грн. У вівторок оголосили, що кожне відділення має звільнити 11 співробітників. У випадку мого відділення - з 25", - зазначила Стрімовська.

Лікар-психіатр звернулась до МОЗ та уряду з питанням, чи це та подяка медикам, про яку так багато казали, а також наголосила, що економія на психічному здоров'ї може дуже дорого обійтися в результаті.

Популярні новини зараз

Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення

На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось

Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий

Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа

Показати ще

"У мене питання до Міністерства Охорони здоров'я і до уряду: це та горезвісна подяку медикам, про яку ви тринділи на кожному розі? Ви всерйоз вирішили заощадити на психічному здоров'ї нації? Ці 8000 гострих психотичних хворих, які проліковуються щороку в нашій дуже пристойною за рівнем допомоги лікарні - вони тепер залишаться без допомоги. Середня тривалість нелікованого маніакального епізоду - 4 місяці, депресії - 6-8 місяців, шизофренічний психоз може без лікування тривати роками: у нас тепер люди з активними галюцинаціями і маренням, суїцидальними і агресивними тенденціями просто по містах і селах гуляти будуть. Шукати найближчий ставок, де б втопитися зі своєю дитиною, або кидатися на уявних переслідувачів з ножем в громадському транспорті? Ви думаєте, психічних хвороб не існує - так ось, вони є, хронічні і дуже страшні, і ви їх не бачите тільки через те, що купка ентузіастів за смішні гроші брала удар на себе", - емоційно зазначила Стрімовська.

Лікар обурилась через аморальність і злочинність влади і назвала те, що відбувається сьогодні в медицині, крахом.

"Я в люті. Я в люті, і мені шалено-шалено-шалено соромно за цих безголових і аморальних, злочинних людей, які сидять при владі. Глибокий сором і спустошення. Крах медицини. Крах психіатрії. Не бачу світла в кінці тунелю", - завершила свій емоційний пост лікар.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, українських медиків на передовій боротьби з пандемією залишили із порожніми кишенями

Як повідомляв портал Знай.ua, Ляшку довелося виправдовуватися за мізерні аванси медиків

Також Знай.ua писав, головного санлікаря Віктора Ляшка жорстко розкритикували за бюрократизм