На фоні невпинного потоку обурень киян щодо працюючих й досі десятків храмів на території столиці та масових вимог від міської влади про негайне їх закриття наразі не менше скарг викликають й інші гострі питання. Це і гучний скандал із багатомільйонними витратами з бюджету на розміщення по Києву білбордів із зображенням усміхненого столичного голови Віталія Кличка із підписом "Досить шастати", і шалені суми в платіжках, і низка питань щодо викритих жителями сумнівних фактів у справі із масовими пожежами лісів. Чи охопив ці питання в ході сьогоднішнього онлайн-брифінгу голова КМДА, дізнавалися Знай.ua.

Тисячі українців прийшли на Великдень в церкві, фото: Обозреватель

За добу майже 100 хворих: 13 з них – монахи з двох храмів

Ситуація із розповсюдженням Covid-19 серед мешканців міста дедалі загострюється. Станом на 22 квітня, в Києві зареєстровано вже 899 лабораторно підтверджених випадки захворювання на коронавірус.

"Кількість киян, у яких лабораторно підтвердили захворювання на коронавірус, збільшилася на ще на 97 людей. З них 10 медиків. Захворіли 34 жінки, віком від 22 до 83 років, і 7 дівчат, віком до 17 років. Також 52 чоловіка, віком від 18 до 85 років, і 4 хлопців до 17 років. До лікарень столиці госпіталізували 21 пацієнта", – повідомляє мер Києва Віталій Кличко.

Популярні новини зараз

Нижче вже не буде? Озвучено курс долара на кінець осені

90 днів спокою: які нові правила чекають на військовозобов'язаних

Літа залишилось зовсім мало: українцям варто готуватись до похолодання

Чоловік знайшов 2,5 млн грн у банках від какао, але не зміг їх витратити: навіть банку не потрібні

Показати ще

І, схоже, панічне хвилювання жителів мегаполісу щодо негайного зачинення на карантин міських храмів, не даремне.

Серед виявлених хворих знову чергова "партія" церковних служителів: 1 монах Києво-Печерської Лаври та 12 монахів Покровського Голосіївського чоловічого монастиря, який відсьогодні стане лише третім храмом, який влада вирішила закрити.

В топі скандалу – білборди та витрати з бюджету: "Кияни не миші!"

Втім, лаконічні відповіді мера Києва в ході коротеньких "карантинних" звітів, які зазвичай не охоплюють навіть частини надважливих для містян проблем та питань, м'яко кажучи, не влаштовують людей. З кожним днем з'являється все більше коментарів обурення як на сторінках громадських об'єднань, так і на сторінках столичної мерії та, безпосередньо, самого Віталія Кличка.

Також й досі без ґрунтовних офіційних пояснень щодо коштів, виділених на розміщення резонансних "усміхнених" білбордів, які масово з'явилися у місті як раз в період масового зростання кількості хворих на небезпечний вірус. Це спровокувало справжнє "цунамі" негативних коментарів та дорікань і вже майже тиждень не сходить з топу найобговорюваніших фактів серед киян.

"Віталію Володимировичу, не ганьбіть себе, і приберіть дебільну рекламу "Досить шастати"! Ви принижуєте себе та своїх виборців. Кияни не миші, та і Ви не кіт. Якщо так вже несила пропіаритися на вірусі, повісьте щось, що об'єднує Вас з містянами. Типу: 36,6 разом! Поваги як політику буде набагато більше", – наголошує автор одного із дописів, киянин Олександр Крикунов.

Білборд Віталія Кличка - фото з Фейсбук

Жителі столиці вимагають від київського мера чітких пояснень щодо сумарних витрат з бюджету міста.

Платіжки більші за минулий місяць: "Батареї гріли в півсили, газ дешевшає – коли ви вже нажеретесь?!"

Незважаючи на значне здешевлення вартості газу, суми у комунальних платіжках мешканців міста не зменшилися, а навпаки неабияк зросли. А, зважаючи на те, що чимала кількість киян із введенням карантинних обмежень залишилася без роботи, це помітно вдарить по сімейному бюджету багатьох родин.

Десятки користувачів не просто у розпачі від такого "бардаку", а наполягають на тому, що міська влада, навпаки, має якось підтримати людей і, взагалі, списати оплату за комунальні послуги за рахунок їхніх податків.

Водночас, однією з найпоширеніших комунальних проблем залишається "фейкова" дезінфекція у місті.

Мешканці Правого та Лівого берегів Києва вже котрий тиждень поспіль буквально атакують офіційні сторінки столичного голови, проте конкретної відповіді за проблемними адресами так і не отримали.

Хвиля пожеж викликає підозри у громадян: "Чому гасять не на початковій стадії та де поліція?"

Також чимало нарікань викликає низка пожеж у Київській та сусідніх областях.

"Чому так багато пожеж?! Ніколи такого не було, щоб одночасно повсюдно палали пожежі. Це диверсія, може пора визнати це і діяти на випередження?! І чому гасять пожежі, коли вони вже охопили сотні гектар лісу, а не на початковій стадії, поки горить одна трава?!", – обурюється киянка Валентина Савіцька.

Пожежа у Чорнобилі, фото Facebook ДСНС

Люди дивуються, чому досі не повідомлено про покарання винних і чому у небезпечних зонах не працюють правоохоронці.

"Де поліція, чому немає жодного протоколу на відповідальних за протипожежну безпеку? Чому не оштрафували жодного палія сміття?", – пише киянин Віталій Крижановський.

Тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.