Незважаючи на всі проблеми, пов'язані з впровадженням камер автоматичної фіксації на дорогах, ця технологія все-таки почне роботу з 1 травня. Це означає, що вже з 2 травня українців можуть очікувати “листи щастя” – повідомлення з Поліції про штраф, які будуть приносити в поштову скриньку. В світлі останніх змін, саме час згадати, яка дозволена швидкість на українських дорогах, і які санкції передбачені за недотримання швидкісного режиму.

автомобільна траса, фото Pxhere

В залежності від типу місцевості і дороги, в Україні діють п'ять швидкісних режимів. Зокрема, максимально допустима швидкість на автомагістралях складає 130 кілометрів на годину. На трасах, які класифікуються, як “дорога для автомобілів” – 110 км/год, На інших дорогах поза межами міста – не більше 90 км/год В населених пунктах, незалежно від типу дороги, максимум – 50 км/год. В пішохідній зоні – до 20 км/год.

Автомобілі, фото з вільних джерел

Перевищення швидкості менш ніж на 20 км/год вважається таким, за який штраф не покладено. Якщо ж захопився водій поїде швидше встановлених обмежень на 20 км/год, його очікується “лист щастя” з квитанцією на 255 гривень. Якщо перевищення становило більше 50 км/год, доведеться сплатити 510 гривень. Якщо перевищення швидкості призвело до аварійної ситуації, водія чекає штраф 680 гривень або позбавлення прав.

Популярні новини зараз

Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати

Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

Показати ще

Нагадаємо, як пересуватися машиною на карантині, список заборон і документів.

Як повідомляв Знай. ua українські дороги закрили на карантин – куди не дістатися, онлайн-карта.

Також Знай.іа писав, що Геращенко пояснив, що загрожує новим "зайцевим" в Україні.