Щоб не заразитися прогресуючим в Україні коронавірусом, треба дотримуватися соціальної ізоляцію, виконувати всі карантинні правила, мити руки і стежити за чистотою всього, що оточує людину.

Раніше експерти радили всі продукти, принесені додому з супермаркетів, піддавати ретельній обробці, адже коронавірус може виживати на різних поверхнях від декількох годин до декількох днів. Для цього достатньо промити їх під проточною теплою водою. Але тепер фахівці передумали і стверджують, що ретельній обробці слід піддавати всі фрукти і овочі і назвали продукти, які обробляти і зовсім не потрібно.

Супермаркет під час карантину, фото YouTube

Наприклад, не треба мити під проточною водою свіже м'ясо, бо бризки можуть лише рознести по всій кухні небезпечні мікроорганізми. А мікроби і віруси зруйнуються під час термічної обробки. Головне добре просмажити або проварити м'ясо. Також м'ясо можна опустити в миску водою і залишити на півгодини, а потім воду злити.

Супермаркет, фото Twitter

Популярні новини зараз

"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати

"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський

Показати ще

Не рекомендує довго вимочувати гриби, їх досить швидко сполоснути проточною водою. На грибах міститься багато спор і бактерій і при довгому контакті з водою вони починають вести себе не кращим чином і можуть призвести до отруєння. Гриби також потрібно добре термічно обробляти.

Ще один продукт, який мити не обов'язково – це яйця, які продаються у магазинах. Вони володіють захисним шаром, який наноситься при хімічній обробці.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, перша смерть від коронавірусу в Києво-Печерській лаврі - монах віддав Богу душу.

Як повідомляв Знай.uа, українцям сказали, як не принести додому заразу після походу до супермаркету - сотні людей на день.

Знай.uа писав, Джоан Роулінг випустила трохи чарів на школярів, зачинених на карантин - "Гаррі Поттер вдома".