Держава заплатить українцям додаткові посібники на період карантину з-за коронавіруса. Про це заявила глава Мінсоцполітики Марина Лазебна в ефірі програми "Право на владу". Як зазначається, виплати отримають люди, у яких є діти до 10 років. Допомога пропонується одному з батьків. Але гроші отримають не всі — ці виплати розраховані на фізичних осіб-підприємців, у яких немає найманих працівників і на період введених обмежувальних заходів були змушені заморозити свій бізнес і втратили прибуток.

Посібник буде дорівнювати прожитковому мінімуму. Нагадаємо, що загальний розмір прожиткового мінімуму на одну людину а в розрахунку на місяць з 1 січня 2020 року в Україні становить 2027 гривень.

"Є фізичні особи-підприємці та інші самозайняті, яким зараз дуже складно, але вони не хочуть припиняти підприємницьку діяльність і фактично пішли у неоплачувану відпустку. Такі особи не можуть прийти в центр зайнятості та отримати статус безробітного", - сказала Лазебна.

За словами міністра, такі виплати будуть здійснюватися під час дії карантину, а також протягом 30 днів після його завершення в залежності від ситуації з карантинними заходами, станом економіки країни.

Міністр запевнила, що рішення про надання такої допомоги уряд прийме вже найближчим часом.

Популярні новини зараз

Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть

Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей

Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись

Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."

Показати ще

Як повідомляв Знай.uа, окупанти наплювали на карантин і обстріляли Донбас, поранений захисник України.

Знай.uа писав, комендантську годину в Україні - в яких галузях будуть введені жорсткі обмеження.