Мешканець Києва Віктор Фантаєв поділився тим, як лікують хворих на коронавірус в столичній лікарні, а також, як українцям з підозрою на смертельну інфекцію роблять вкрай не точні тести.

Відповідний допис киянин оприлюднив на власній Facebook-сторінці.

Відтак, за словами чоловіка, все розпочалося з температури та сильного кашлю. Саме ці симптоми і змусили його звернутися до сімейного лікаря, який виписав йому симптоматичне лікування. А коли стан почав і зовсім погіршуватися, він знову зателефонував до медиків, однак ті відмовилися приїхати зробити тест, а змусили його прийти у лікарню самостійно.

"Мій стан погіршувався. Пішла перша температура вище 37,1. Я наполіг на тому, щоб мені зробили тест. Тут хочу внести роз'яснення, існує два типи тесту експрес (кров з пальця, одна дві смужки) і ПЛР (мазок). В експрес точність 15-20%, у ПЛР з мазком з горла 40%. Ну ви зрозуміли точність, так? До мене не приїхала робити тест мобільна бригада, мені сказали прийти в поліклініку. Благо у мене є машина і зараз не буде епідемії у половини Шевченківського району. Мій сімейний лікар боялася зі мною контактувати і навіть за весь час не послухала мої легені", - написав він.

коронавірус в Україні, фото:24tv

Популярні новини зараз

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

Вже після цього, чоловіка знову відправили додому, де після кількох днів, він викликав швидку та вирішив лягти у лікарню. Щоправда, у медзакладі виявилося ще гірше, аніж вдома, каже киянин:

"Дзвоню сімейного лікаря, прошу щоб крім ПЛР мені зробили експрес, вона наполягає на тому, щоб я викликав швидку і госпіталізували, знову ж боїться зі мною контактувати. Розумію, що мені ніхто не допоможе з лікуванням і єдиний варіант - це госпіталізація з подальшими аналізами. Мені ставлять багато крапельниць, роблять уколи. Якщо ви хочете, щоб до вас підходили, давайте грошей, без цього ніхто не зайдете. Мене поселили в загальну палату, але був я там один, бо діагноз мій був не підтверджений… Поверх був заповнений хворими вірусом".

Коронавірус, фото: Getty Images

Наразі ж, за словами чоловіка, тест в нього позитивний і він погодився на експериментальне лікування:

"Мені запропонували підписати відмову від відповідальності та пройти "експериментальне" лікування ліками від малярії. Погоджуюся. Мене переводять в бокс де я лежу ще з одним чоловіком з Covid-19… стан тільки погіршується".

Скріншот допису

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, на Великдень українські кордони чекають другу хвилю заробітчан — де і як можуть пропустити.

Як повідомляв портал "Знай.ua", карантин для українців послаблять, у МОЗ назвали точні терміни.

Також "Знай.ua" писав, Зеленський пояснив, що чекає на заробітчан після повернення додому.