Вчені Національного антарктичного наукового центру в Мережі потроллілі вчительку Всеукраїнської онлайн-школи, яка на уроці розповіла про білого ведмедя з Антарктиди. Про це вони написали в Facebook.

Раніше під час онлайн уроку для п'ятикласників вчителька української мови з Всеукраїнської онлайн-школи, ініційованої Президентом Володимиром Зеленським, розповіла дітям про "білого ведмедя з Антарктичного півострова", який нібито надіслав їй листа.

"Українські полярники зі станції "Академік Вернадський" показували мені твої відеоуроки. І я… плачу", — говорилося в листі ведмедя.

Проте білих ведмедів можна зустріти тільки в Арктиці, недалеко від Північного полюса, а ось в Антарктиді, яка на Південному полюсі, їх немає. У зв'язку з цим співробітники Національного антарктичного наукового центру вирішили допомогти розібратися з фауною яка мешкає на полюсах всім бажаючим.

“Знаєте, що таке суперечливі почуття? Це коли в онлайн-уроці української мови для п'ятикласників тепло згадують станцію ”Академік Вернадський” і Антарктиду, але одночасно населяють їх білими ведмедями”, — вони прокоментували.

Популярні новини зараз

Не тільки вода та світло: для українців піднімають ще один тариф

Додадуть 500 гривень: пенсіонерам обіцяють надбавку у червні

Пенсійний фонд встановлює нові норми: кого торкнуться

Українцям виплатять чималу компенсацію: гроші надходитимуть три місяці

Показати ще

Фауна Антарктиди і Арктики, фото: Facebook

Директора центру Євген Дикий зазначив, що думка про те, що Південний полюс одночасно населяють і пінгвіни, і білі ведмідь, аж ніяк не рідкість.

"насправді важко знайти більш поширене оману щодо Антарктики, як поєднання ведмедів з пінгвінами: його роблять великі і маленькі, освічені і не дуже, її транслюють медіа та дитячі мультфільми, та, мабуть, гарантовано не роблять тільки справжні полярники. Арктика і Антарктика однаково далекі від нас, все одно холодні, засніжені і суворі, ось і зливаються в нашій уяві в одне суцільне біле сяйво", — підкреслив він.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, вчителька "Всеукраїнської школи онлайн" ганебно "підкоригувала" розташування океанів.

Як повідомляв Знай. ua, вчитель виправдався за помилки "Всеукраїнської школи онлайн".

Також Знай. ua писав, що Всеукраїнська школа онлайн - батькам запропонували оцінити вчителів та їх уроки.