Найближчим часом в Україні можуть стрімко зрости ціни на імпортні продукти. Причина цього - девальвація гривні, яка сталася через епідемію коронавірусу. Про це пише прес-служба "Українського клубу аграрного бізнесу" (УКАБ).

"В результаті девальвації вітчизняної валюти ціни на імпортну агропродукцію найближчим часом, ймовірно, можуть вирости і втратити конкурентоспроможність на українському ринку", - написали у повідомленні.

супермаркет, скріншот: YouTube

За даними компанії, повністю залежить від імпорту наявність на внутрішньому ринку цитрусових і бананів - цієї продукції в минулому році Україна закупила 358 тисяч тонн і 281 тисячу тонн відповідно.

96% всієї замороженої риби на українському ринку імпортного походження - в 2019 році в країну завезли 285 тисяч тонн цієї продукції. За підсумками минулого року Україна закупила за кордоном 83% замінників тютюну (60,6 тисячі тонн), 79% тютюнової сировини (45 тисяч тонн), 80% спирту етилового (66 тисяч тонн), 39% вина (58 тисяч тонн), 27 % шоколаду (33,6 тисячі тонн).

Популярні новини зараз

Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом

Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації

За це вас можуть оштрафувати навіть у власній квартирі: комусь з українців потрібно готувати до 100 тисяч гривень

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

Показати ще

Супермаркет, скріншот: YouTube

Також на ринку України імпортне походження мають 83% насіння соняшнику і 2% кормів для тварин.

За прогнозами експертів УКАБ, споживачі почнуть шукати більш прийнятні за ціною альтернативи, що дасть перспективи вітчизняним виробникам насіння, вина, фруктів, овочів та інших продуктів.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, не набирай вагу на карантині - топ-3 дієтичних та смачних супів для стрункої фігури. Апетитні і легкі супи, приготування яких займе зовсім небагато часу.

Як повідомляв портал "Знай.ua" знижує вагу, підтримує норму вітаміну С і не тільки — чудодійні властивості води з лимоном. Дієтологи рекомендують з ранку натщесерце випивати склянку чистої води з лимонним соком.

Також "Знай.ua" писав, головні вороги стрункості – топ-10 помилок кожного, які не дають схуднути.