Карантин вніс зміни в роботу багатьох служб і установ, які не обійшла ця доля і школи. Тепер документи для зарахування дитини в перший клас школам дозволили приймати онлайн або ж перенести терміни їх подання. Відповідне роз'яснення з'явилися на сайті Міністерства освіти.

У повідомленні йдеться, що у зв'язку з карантином, режим роботи освітніх установ може бути змінений. "Тобто прийом документів для зарахування дитини до першого класу може бути організовано гнучко, в тому числі – онлайн", - пояснює в. о. міністра освіти і науки Любомира Мандзій. Рішення про гнучкому режимі прийому документів буде прийматися керівництвом шкіл. Так, засновник школи може дозволити батькам подавати документи в сканованою формі через електронну пошту без електронного цифрового підпису. Такі вхідні документи реєструються окремо від інших документів із зазначенням електронної адреси відправника та адресата.

Українська школа, фото YouTube

"Строки прийому документів для зарахування визначають на місцях. Однак з-за епідеміологічної ситуації ми рекомендуємо організувати цей процес після карантину. Також нагадуємо, що при зарахування в перший клас заборонено проводити конкурси та заходи для перевірки знань і компетенцій дитини", - підкреслила Любомира Мандзій.

Інформація про строки прийому документів та способи їх подання має бути оприлюднена протягом двох робочих днів з дня прийняття відповідного рішення і опублікована на сайтах навчальних закладів.

Популярні новини зараз

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

"Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись

Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, чим зайняти дитину під час карантину - поради від зірок і українців в Італії та США.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, як перевірити себе на коронавірус — лікарі рекомендують самодіагностику.

Також портал "Знай.ua" писав, що Зеленского Кабмін і нардепів можуть ізолювати, адже в Раду міг потрапити коронавірус.