Понад 11 тисяч українців у різних країнах світу все ще чекають на евакуацію на батьківщину через глобальне поширення коронавірусу. Про це повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час онлайн-брифінгу в понеділок, 30 березня.

"Зараз кількість громадян України, які чекають на евакуацію з різних країн світу, складає 11 449 осіб", - повідомив він.

За його словами, ця цифра змінюється, тому що хтось повертається, а хтось вирішує евакуюватися та інформує про це посольство або консульство.

Черги на українському кордоні, фото Telegram

Кулеба закликав тих українців, у яких є можливість проживати в тій країні, де вони знаходяться, залишитися, щоб не заразитися під час евакуації.

Популярні новини зараз

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет

Показати ще

"Ви не зможете здійснити тривалий переїзд не торкаючись поверхонь і не спілкуючись з людьми. Ви ніколи не знаєте, де у вас ризик зараження. Будь ласка, зараз критичний період - найближчі тижні будуть визначальними і з міркувань вашої ж безпеки бажано, щоб ви ці тижні побули там, де ви знаходитесь. Це для вас особисто набагато більш безпечний варіант", - підкреслив міністр.

Також Кулеба додав, що дипломати підтримують контакт з українцями, які хочуть евакуюватися, і постійно шукають можливості їх повернення додому.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, число українців, які повернулися додому з усього світу, наближається до 100 тисяч.

Як повідомляв портал Знай.uа, евакуйовані українці розповіли про реалії обсервації – холод, руда вода і без їжі.

Також портал Знай.uа писав, що "Бориспіль" прийме 7,5 тисяч українців з Європи, як зустрінуть земляків з "небезпечних" країн.