Черкаські пенсіонерки через брак масок у лікарнях та аптеках взялися за виготовлення дефіцитного товару самостійно. Зараз жінки працюють на замовлення місцевої інфекційної лікарні та пенсійного фонду. Однак швачки запевняють, що у разі потреби готові роздавати маски містянам.

Жінки зауважують, що до такої ініціативи їх спонукала совість та відповідальність перед суспільством. Наприклад, 83-річна Ольга Занура кроїть маски із медичної марлі. Кожна складається з 15 шарів, а на пошиття однієї витрачає до 20 хвилин.

Черкаські пенсіонерки виготовляють маски, скріншот: YouTube

За справу взялися 15 пенсіонерок із комітету самоорганізації населення "Дніпровський". Зараз організація пішла на карантин, тому в офісі кілька працівниць, решта – працюють удома. Волонтерки переконані, що важливо берегтися самому, оскільки таким чином прибережеш і ближнього. Марлю швачкам приносять благодійники та небайдужі мешканці Черкас.

Керівниця комітету самоорганізації Любов Здоровенко розповіла, що досі майже 6 років жінки допомагали українським воїнам на сході – плели сітки, шили подушки, ковдри, одяг та готували для них смаколики. Тепер через загрозу епідемії коронавірусу шиють маски. Зокрема, 200 штук відправили для мешканців Радомишля на Житомирщині, де через спалах вірусу оголосили надзвичайний стан. однак, щоб продовжувати працювати – необхідна матерія, тож волонтерки просять усіх небайдужих допомогти її придбати.

Популярні новини зараз

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами"

Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

Черкаські пенсіонерки виготовляють маски, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, як шириться пандемія Україною — з'явилася інтерактивна карта за областями. В Україні з’явився унікальний ресурс, який дозволяє відстежити ситуацію з поширенням коронавірусу

Як повідомляв портал "Знай.ua", у Міносвіти розповіли про ЗНО, новий навчальний рік та графік шкіл на карантині. Як зміниться навчальний процес через карантин та коли почнеться вступна кампанія

Також "Знай.ua" писав, евакуйовані з В'єтнаму українці відмовляються від ізоляції і намагаються вирватись з аеропорту силою.