Через швидке поширення коронавірусу, українці змушені сидіти вдома без роботи або працювати дистанційно. Але це були лише квіточки, далі будуть ягідки - карантин буде ще жорсткішим, його посилять. Про це повідомили в прес-службі МОЗ.

Карантин в Україні, скріншот: YouTube

Так, 29 березня, на позачерговому засіданні уряду було прийнято постанову, яка передбачає заходи:

  • українці, які контактували з хворими коронавірусом зобов'язані дотримуватися самоізоляцію,
  • українці, яким діагностували COVID-19, але вони не потребують госпіталізації, зобов'язані перебувати на самоізоляції,
  • особи, що перебували в країнах, всередині якої ВООЗ підтвердила передачу коронавіруса, підлягають обсервації (ізоляції) протягом 14 днів.

Ресторани на карантині, скріншот: YouTube

Обласним та Київській міській державній адміністраціям доручено забезпечити облаштування спецустанов для організації обсервації (розташування, транспортування, медичне спостереження).

Популярні новини зараз

Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

До 5 квітня Міністерство цифровий трансформації зобов'язали розробити і запровадити Електронний сервіс для проведення моніторингу дотримання режиму самоізоляції і обсервації.

Варто нагадати, Верховна Рада України продовжила карантин до 24 квітня. У зв'язку з карантином Кабмін вирішив компенсувати по 300 грн субсидіантам, а безробітним — спростити субсидування по ЖКГ.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, сотні тисяч захисних масок з Китаю виявилися бракованими, влада відкликає величезну партію. Нідерланди відкликали сотні тисяч масок для обличчя, які були імпортовані з Китаю, через виявлені в них дефекти.

Як повідомляв портал "Знай.ua", інфікована Covid-19 парафіянка могла заразити десятки парафіян церкви на Закарпатті. Навіть релігійні міркування не повинні бути приводом порушувати карантин

Також "Знай.ua" писав, що "Через пару тижнів буде пізно" - емігрантка в Італії попередила про неминучу катастрофу від коронавірусу. Крик емігрантки про пандемію в Італії налякав соцмережі