Державна служба статистики оприлюднила дані про середню заробітну плату в Україні. Згідно з даними відомства, її рівень за лютий 2020 року склав 10847 гривень. Разом із тим, у різних сферах відчувається диспропорція у рівнях оплати праці, особливо серед працівників медичної та соціальної сфер.

Джерело: сайт Державної служби статистики.

При цьому середня номінальна заробітна плата зросла на 1,1 відсотка (або 120 гривень в абсолютному показнику) у порівнянні з січнем цього року, а відносно лютого 2019 року - на цілих 15 відсотків.

Сферами з найнижчим рівнем оплати праці виявилися охорона здоров’я та надання соціальної допомоги (7471 гривня) й тимчасове розміщування й організація харчування (так у Держстаті називають готельно-ресторанний бізнес, у якому середня зарплата склала 7411 гривень).

Лікарі, скріншот з відео

Популярні новини зараз

Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів

Показати ще

"Найбагатшими" ж в Україні виявилися співробітники фінансової та страхової сфери, чий середній рівень зарплати склав 21606 гривень, показавши місячне зростання на 7,6 відсотка. Трохи відстають від них працівники інформаційних технологій з середньою зарплатнею в 18653 гривні.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше українцям підвищили мінімальну зарплату: скільки отримаємо "на руки" вже з 1 січня.

Як повідомляв портал "Знай.ua", зарплата у сотні тисяч і солідна премія - скільки заробляє Кабмін, поки українці сидять на карантині.

Також "Знай.ua" писав, хто скільки заробляє в Україні: список найприбутковіших професій.