З оголошенням карантину в Україні більшість батьків не знають, чим зайняти свою дитину на цілий місяць. Колишня міністерка охорони здоров'я Зоряна Скалецька у програмі "Вікна-новини" поділилася дієвими порадами.

"По-перше, бути спокійними і говорити! Між іншим, і про необхідність таких обмежень. Але не забувайте шукати позитив у всьому, навіть у карантині. По-друге, спільно плануйте день. Це додає спокою і розуміння, що карантин — не канікули. Навіть при таких умовах дітям важливо дотримуватися такого ж графіка, як і раніше. Прокидатися в той же час, одягатися, чистити зуби, переодягатися, снідати, зачісуватися. По-третє, не забувайте залучати дітей до домашньої роботи і приготування їжі. Не бійтеся залучити їх до взбиванню яєць, навіть якщо вони розлетяться по всій кухні", — порадила вона.

Вікна-новини

Також слід дозволити дітям внести в меню їх улюблені страви та наїдки, а також дозволити приготувати їх самостійно. І обов'язково потрібно хвалити дитину.

"Не будьте аніматорами для дітей. Дозвольте їм понудьгувати, і тоді ви самі здивуєтеся ідей, чим себе зайняти. Нудьга — це простір для фантазії", - сказала Скалецька.

Популярні новини зараз

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно

Показати ще

Якщо ж ви працюєте вдома, то потрібно це доступно пояснити. По можливості уточнювати, скільки необхідно часу, щоб вас не відволікали. А ось у вільний час необхідно все увагу приділяти рідним.

Топ ідеї, чим зайняти дитину:

  • грайте в настільні ігри;
  • складайте пазли;
  • читайте;
  • вчіть іноземні мови;
  • займайтеся спортом, робіть зарядку.

"Не менш важливим є налагодження алгоритму дій між самими дорослими. Домовляйтеся про те, що за таких умов немає чіткого поділу на чоловічу і жіночу роботу по дому. Чоловіки так само можуть готувати, мити посуд. Розподіліть догляд за дітьми. Якщо в сім'ї двоє дорослих — хтось один з дитиною, а другий — працює. Не забувайте регулярно провітрювати. Якщо дитина знаходиться в задусі — він втомлюється, а це може призвести до істерики", — рекомендувала Скалецька.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що у Тернопільській області смертельним коронавірусом заразилися відразу 18 медиків.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Віталій Кличко заявив, що в Києві збільшилася кількість хворих на коронавірус.

Також "Знай.ua" писав, що у Бельгії місцева мешканка заразила коронавірусом свою власну кішку.