Заступник міністра охорони здоров'я і головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко на власному прикладі показав і пояснив, як треба правильно користуватися антисептиком

Під час щоденного брифінгу МОЗ Ляшко в черговий раз закликав українців мити руки з милом під проточною водою, а якщо такої можливості немає - користуватися антисептиками, але користуватися правильно.

"Якщо у вас немає можливості помити руки з милом біля проточної води, в доступі повинні бути антисептики. Хочу підкреслити на правильності їх використання, оскільки останнім часом фіксуємо неправильне використання антисептичних засобів в побуті", - зазначив Віктор Ляшко.

За словами заступника глави МОЗ, просто скропити антисептиком руки - неефективне, потрібно застосовувати приблизно 2,5-3 мл рідини.

"Щоб використання було раціональним, потрібно застосувати 2,5-3 мл антисептика, а після цього протерти руки. Саме така кількість рідини дозволить мати вологі руки протягом 20-30 секунд", - підкреслив головний санітарний лікар.

Віктор Ляшковсе детально продемонстрував на власному прикладі. Єдине, чого не сказав українцям головний санітарний лікар - де брати цей самий антисептик, адже в аптеках його вдень з вогнгем не знайдеш.

Віктор Ляшко також відрапортував про ситуацію в Україні у зв'язку з епідемією. Він нагадав, що кількість інфікованих зросла до 97 чоловік. В Україні 11 нових випадків: 10 - в Київській, 1 - в Тернопільській, 13 - Чернівецькій областях.

За словами Ляшка, аналізи на COVID-19 вже проводять експрес-тестами і в лабораторіях.

Популярні новини зараз

Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час

У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Показати ще

"Я впевнений, що кількість не буде збільшуватися, тому що ми, українці, будемо дотримуватися правил карантину та зменшимо свою мобільність. Соціальна дистанція повинна бути 1,5 метра, чисті руки - під проточною водою і милом, якщо немає мила - у нас повинні бути антисептики ", - заявив Ляшко.

Головний санітарний лікар також зазначив, що грипозних захворювань в країні стало менше, а значить карантин дає позитивний ефект.

Крім того Ляшко повідомив, що українські вчені вже створили тести на коронавірус, вони наразі проходять випробування, точність у них буде така ж як у китайських тестів.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, на сьогодні в Україні виявлено 97 інфікованих коронавірусом. Захворюваність продовжує зростати кожні добу і охоплює нові регіони країни.

Як повідомляв портал Знай.ua, пандемія зупинила транспорт по всій Україні — які обмеження ввели для пасажирів.

Також Знай.ua писав, як не заразитися коронавірусом — прості рекомендації, здатні врятувати життя