На поширення коронавірусу Україною місцеві влади реагують посиленням карантину. З цієї причини від 23 березня громадський транспорт не працює в Києві і низці інших міст. Стежити за дотриманням обмежень будуть співробітники Нацполіції.

З 23 березня, у громадському транспорті Києва зможуть їздити тільки пасажири зі спеціальними перепустками. Такі документи будуть видаватися працівникам стратегічних об'єктів і підприємств, що забезпечують життєдіяльність міста, рятувальникам, медпрацівникам, обслуговчому персоналу продовольчих магазинів і аптек. Транспорт буде курсувати за окремими маршрутами.

Коронавірус в Україні, скріншот: YouTube

У Чернівецькій області, яка стала епіцентром коронавірусної інфекції в Україні, діє режим надзвичайної ситуації, у зв'язку з чим робота громадського транспорту повністю обмежена. Там їздить лише кілька тролейбусів зі спецзнаками. При наявності службових посвідчень вони перевозять медиків, правоохоронців, рятувальників, працівників комунальних підприємств.

З 23 березня зупиняє роботу і міський транспорт Тернополя. Скористатися проїздом зможуть працівники комунальних та аварійних служб, лікарі і співробітники підприємств, що забезпечують життєдіяльність міста. Для них запускають автобусні маршрути №1А, 5А, 6, 8, 23, 25, 35 і тролейбуси №2, 5, 7, 8, 9, 10, 11. На кожному такому транспортному засобі буде встановлена табличка "Спеціальні перевезення".

Популярні новини зараз

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу

Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

Коронавірус в Україні, скріншот: YouTube

Міськрада Черкас прийняла рішення про припинення роботи громадського транспорту з 21 березня. По пропусках здійснюється перевезення тролейбусами зі знаком "Червоний хрест" медиків, працівників комунальних та аварійних служб, працівників підприємств з безперервним циклом виробництва, Всі пасажири даних категорій зобов'язані носити маски і рукавички.

Повністю зупинений громадський транспорт в Ужгороді та Мукачеві. З 20 березня всі маршрути громадського транспорту в місті тимчасово закриті. Міськрада рекомендувала керівникам підприємств самостійно організувати перевезення працівників до місця роботи.

У Луцьку та Нововолинську транспорт не працює з 19 березня. Проїзд коштом місцевого бюджету організували лікарям та працівникам стратегічних установ. Керівникам підприємств рекомендували запустити спецрейси для підвезення працівників.

Коронавірус в Україні, скріншот: YouTube

Заборонили здійснювати рейсові перевезення на період карантину й маршруткам Покровська. Міський громадський транспорт був зупинений через те, що водії не дотримувалися всі необхідні заходи з дезінфекції в салоні.

В рамках загальнонаціонального карантину з 17 березня по всій країні було обмежено кількість пасажирів у тролейбусах, вагонах трамваїв, автобусах, маршрутках до 10 осіб. Також у багатьох містах тимчасово скасували пільги на проїзд для пенсіонерів. Крім того, у низці міст було скасовано пільговий проїзд.

У Вінниці з понеділка пільги не діють у годину пік (період з 5:30 до 10:00 і з 17:00 до 21:00). 20 березня пільговий проїзд скасували в громадському транспорті Запоріжжя, Хмельницького, Житомира, Полтави на час карантину. З 23 березня — в Одесі та Львові.

Коронавірус в Україні, фото ДСНС

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, три смерті за тиждень — грип вбиває українців не гірше, ніж коронавірус, дані МОЗ

Як повідомляв портал "Знай.ua", в Україні вимагають ввести надзвичайний стан. Міністр закликав народних депутатів проголосувати за введення надзвичайного стану в країні через коронавірус

Також "Знай.ua" писав, у Зеленського розповіли, як пенсіонерам уникнути смертей від коронавірусу — відео. Серед бабусь та дідусів зареєстровано найбільше смертей по всьому світу