Плач дитини: скріншот з YouTube

Дитячий плач - головна турбота і основний головний біль всіх батьків. Дитину можуть турбувати болі, які можуть носити, як і тимчасовий, так і постійний характер і можуть сигналізувати про невеликі або серйозні проблеми з його здоров'ям.

Дитина також може вередувати або залучати до себе увагу за допомогою найдавнішого біологічного сигналу - плачу.

Чому дитина плаче? - На це питання у батьків можуть бути сотні відповідей, з основними з яких ми ознайомимося в цій статті.

Чому дитина постійно плаче?

Плач дитини: скріншот з YouTube

Популярні новини зараз

Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною

Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня

За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Показати ще

Згідно статистики, середній час плачу дитини становить від 2 до 3 годин на добу. Немовля може плакати вночі, вдень, ввечері під час годування або гри. Лікарі, біологи і просто батьки зі стажем завжди знають, що у плачу є причина. Навіть якщо на перший погляд причин для плачу - немає, то на перевірку вони завжди знаходяться. У деяких випадках дитина може кричати задля привернення уваги, оскільки він відчуває себе самотнім і незахищеним.

Найпоширеніші причини дитячого плачу

Плач дитини: скріншот з YouTube

Немовля кричить ночами або вдень ​​з таких причин:

  • болі;
  • спазми;
  • мокрий підгузок, який приносить йому дискомфорт;
  • голод, так як дитина відчуває наближаються час годування;
  • страх (раціональний і ірраціональний);
  • переляк під час відвідин його кімнати незнайомими людьми або при виявленні нових предметів в колисці, наприклад, - іграшок;

Немовля необхідно терміново показати лікарю за наступних обставин:

  • коли дитина кричить більше двох годин поспіль;
  • має високу температуру;
  • відмовляється від їжі або вод;
  • рве;
  • не пісає;
  • не реагує на ваші спроби заспокоєння.

Якщо малюк не заспокоюється і після пляшечки, то це означає, що немовля відчуває себе погано і точно потребує допомоги фахівця. Будучи в утробі і вже після народження, дитина потребує посиленої турботи і допомоги при прояві перших симптомів.

Коли мама повинна звернути особливу увагу, ми вже розповіли вище, але про які хвороби може сигналізувати тривалий плач? - Постараємося розібратися.

До найпоширеніших захворювань немовлят варто віднести такі захворювання:

  • спазми;
  • запори;
  • отруєння;
  • вірусні інфекції;
  • внутрішні запалення;
  • дерматити.

Точна діагностика і визначення причин плачу можливі лише у лікаря і залежить від того, якого місяця ваша дитина і після відповіді на ряд основних питань: як какає немовля, наскільки часто пісяє, скільки йому повних місяців, як веде себе при годуванні, як веде себе перед сном, наскільки сильно він кричить і коли саме і на багато інших.

Заспокоюємо малюка: коли це можна робити самостійно

Плач дитини: скріншот з YouTube

Якщо ваша дитина голодна

Перед тим як бити паніку і везти волаючого немовляти до лікаря, необхідно дізнатися, чи не голодний він. Навіть якщо ви знаєте, стільки саме молока або грудної суміші потрібно давати дитині, це не означає, що цього повинно йому вистачати. Немовля росте на різних етапах по різному, тобто, стрибкоподібно. Якщо ваша дитина переходить через черговий етап зростання, то робити вам нічого не потрібно, просто давайте йому більше їжі. Він перестане кричати, заспокоїться і буде нормально спати.

Так, якщо ваша дитина багато і довго кричить і просто заходиться плачем, то візьміть його на руки і запропонуйте пляшечку. Якщо він буде жадібно їсти, то він голодний і потребує їжі.

Дитині може бути страшно

Плач дитини: скріншот з YouTube

У плачі дитина може знаходиться в тих випадках, коли він відчуває страх або є переляканим. У таких випадках малюк ледь не перестає дихати, заспокоюється і засинає після повної знемоги, як і вашої, так і своєї. Сльози можуть з'явиться, якщо немовля почує гучний і незнайомий звук або під час купання перестає бачити маму і ще при виникненні сотень інших ситуацій, на які може реагувати єдиним знайомим йому способом - плачем.

У таких випадках сльози новонароджених можна запобігти, відновивши тілесний контакт і запропонувавши йому або їй пляшку з їжею або пустунку.

Дитина відчуває холод або їй жарко

Плач дитини: скріншот з YouTube

Місячна дитина гостро реагує на найменші коливання температури. Новонароджених часто надмірно огортають, через що ті відчувають величезний дискомфорт, а слідом, - кричать і плачуть. В деякі тижні окремі батьки влаштовують своїй дитині загартовування і змушують його лежати на оранку в холодному приміщенні, що змушує його відчувати дискомфорт і викликає крик і плач.

Якщо малюк кричить більше години поспіль, то дитині ймовірно потрібно змінити температурний режим. Зокрема, перевірте, якої температури його ніжки або ручки, що може допомогти зрозуміти, чому йому погано. Заспокоїти і зробити легше малюкові можна лише укривши його, якщо кінцівки у нього холодні, або навпаки - раскутати, якщо ніжки і ручки у нього є дуже гарячими.

Малюки плачуть, якщо їм фізично некомфортно

Плач дитини: скріншот з YouTube

Ваша донька чи малюк можуть плакати з тієї причини, що їм просто незручно. Заспокоїти дитину можна після того, як він обмочив підгузок, натер собі шкіру на попі або йому тиснуть пелюшки, шкарпетки або колготочки.

Часто для того, щоб заспокоїти дитину, в таких випадках необхідно перевірити те, як вона одягнена, як вона лежить, чи нічого у неї не передушене, чи немає у неї почервоніння та іншого.

Дитина втомилася

Плач дитини: скріншот з YouTube

Немовля досить заспокоїти, просто поклавши його спати. Дитина, від двох-трьох місяців від роду, відчуває втому по-іншому, ніж дорослі. Так, якщо місяць тому ваша дитина поводився нормально, то через деякий час, відчуваючи втому, вона не засинає, а навпаки стає метушливою, роздратованою і відмовляється засинати.

В цьому випадку, покачайте дитину на руках, постарайтеся допомогти йому заспокоїться і заснути самостійно. Для цього немовляту також можна сповити або заколисати.

Стрес - причина всьому

Відразу ж важливо сказати, що однією з основних причин крику дитини є стрес, причин яких може бути безліч. Немовлята, яких матері годують грудьми, - полохливі і можуть гостро реагувати на будь-який незнайомий шум, яскраве світло або дотик незнайомця.

У таких випадках грудничка важливо перемістити в знайому і комфортну йому обстановку. Різкий крик однозначно говорить про те, що у дитини стрес. Вам потрібно взяти дитину на руки, і по можливості, відвести її додому, де він чи вона повинні швидше заспокоїтися.

Дитина відчуває біль

Основна причина, по якій немовлята кричать - це біль. Діти вкрай гостро відчувають це почуття, гостро на нього реагують і найголовніше, не можуть пояснити дорослим, що з ними відбувається, реагуючи на біль єдиним способом - кричачи.

Дитина може плакати вранці, вдень вечорами, коли не спиться і навіть хникати крізь сон. Він або вона смикає ніжками, видають сильний плач. Під час болю дитина смикається всім тілом, що може викликати паніку у батьків. Багато з батьків не знають наскільки довго їх дитина буде плакати і скільки саме триватиме їх дискомфорт. Зауважимо, що найчастіше бол у дітей виникають при годуванні, коли у них не встигає виходити повітря, яке поступає до них при годуванні з пляшечки, тоді вони відчувають печію, спазми або алергію.

Раптовий напад болю необхідно лікувати, а пізніше - запобігати. Для цього потрібно тримати пляшечку, з якої він їсть суміш, вертикально, так, щоб в неї не проникало повітря. Потрібно заспокоювати дитину з коліками, для чого буде достатньо перекласти його на спину або робити круговий масаж живота за годинниковою стрілкою.

Дитина хоче спати з мамою або з обома батьками

Часто дитина різко починає плакати або прокидається посеред ночі через те, що відчуває самотність і хоче спати з мамою або з обома батьками разом. Якщо ви точно знаєте, що у фізичному плані з вашою дитиною все добре і вона відчуває нестачу уваги, то у вас є два шляхи: приділяти йому чи їй більше часу або перечекати напад, тренуючи самостійність.