Міністерка соціальної політики України Марина Лазебна оголосила про намір уряду збільшити пільги і субсидії на комунальні послуги тим категоріям людей, які особливо цього потребують на тлі епідемії коронавірусної інфекції COVID-19.

Про це Лазебна заявила в ефірі телепередачі "Право на владу".

У програмі міністерка отримала запитання про те, чи планує влада скасувати комунальні платежі для населення на період карантину.

"Ми зараз працюємо над тим, щоб збільшити соціальні нормативи, за якими платять наші субсидіанти і пільговики", - стверджує Лазебна.

Марина Лазебна, фото Facebook

Популярні новини зараз

"Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир

Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Показати ще

Також міністерка повідомила, коли чекати новин щодо комуналки. "Терміни – один день. У нас немає інших термінів. Ми написали, сьогодні я особисто віддала в руки двом міністрам. Завтра якщо ми обговоримо це питання, то ми готові. Тому що і розрахунки, ми усі зробили. Ми розуміємо прекрасно, що люди залишаються вдома і їм будете ще складніше оплачувати, якщо субсидії не покриють їх витрати. Як тільки це рішення буде прийнято на засіданні уряду, я з ним відразу вийду і розповім про це людям", – сказала Лазебна.

Питання оплати комунальних послуг схвилювало багатьох українців. Багато працівників були вимушені піти у відпустку за власний рахунок або інакше були позбавленими доходів. Саме тому лунають заклики до уряду зменшити гніт платіжок до нормалізації ситуації.

Також Лазебна прокоментувала питання додаткових виплат пенсіонерам та індексації пенсій.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше у Києві пенсіонер у погонах запідозрив у себе коронавірус, і не помилився.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Huawei створила штучний інтелект, здатний діагностувати коронавірус.

Також "Знай.ua" писав, п'ять квартир і круті автівки - міністр соцполітики виявилася "крутішою" за Реву, від такого життя пенсіонери ридатимуть.