За 4 дні в Україну з Єгипту вдалося доставити більше 15 тисяч співвітчизників, які "застрягли" в далекій країні через карантин.

Про це повідомив посол у Єгипті Євген Микитенко в інтерв'ю "Радіо Свобода".

За соловами дипломата, ще 15 березня в Єгипті відпочивало понад 30 тисяч туристів з України, а станом на ранок 19 березня в Україну вдалося доставити понад половину з них.

"За нашими підрахунками, в Шарм-еш-Шейху залишається близько 12 тисяч українців, у Хургаді – 2 тисячі 300 наших громадян. Усі вони здорові і чекають своїх рейсів. Сьогодні ми очікуємо близько 10–12 рейсів на Шарм, три-чотири рейси будуть на Хургаду", – розповів посол.

Він додав, що двоє українців "перебували кілька днів у лікарні, була підозра на наявність коронавірусу, але не підтвердилася ця підозра, і вони відлітатимуть в Україну".

Популярні новини зараз

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма

Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми

Показати ще

Також Микитенко повідомив, що в кількох готелях Єгипту, закритих на карантин, перебувають 830 громадян України. За словами дипломата, усі вони здорові і впродовж найближчих двох днів будуть доправлені в Україну.

Єгипет оголосив про закриття свого повітряного простору для пасажирських літаків з 12:00 19 березня. Але українські дипломати отримали письмові запевнення єгипетської сторони, що це не стосуватиметься чартерів, які порожніми прилітатимуть до Єгипту, щоб забрати туристів на батьківщину.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, в Україні зафіксовано вже 26 лабораторно підтверджених випадків коронавіруса, три з них летальні.

Як повідомляв портал Знай.ua, медик київської лікарні розповіла, що насправді відбувається у клініках, куди масово госпіталізують людей з підозрою на коронавірус.

Також Знай.ua писав, в одного з найбагатших людей у світі виявили коронавірус