Вона була запланована на 31 березня, але ситуація яка склалася в світі з коронавіру COVID-19 внесла свої корективи в плани Apple. Детальніше про те, що трапилося розповість популярний український інтернет-магазин «Цифра».


Презентації iPhone SE 2 цієї статті не буде?

Презентація Apple повинна була відбутися в Театрі Стіва Джобса, який знаходиться в окрузі Санта Клара. Очікувалося, що на ній покажуть iPhone 9, виконаний в корпусі "вісімки" з начинкою Айфон 11. Але через пандемію коронавируса влада округу ввела заборону на збори людей групами понад 1 000 осіб. Рішення вступило в силу 11 березня і діє до 1 квітня, а презентація Apple як раз потрапляє на цей період часу (31 березня). Є й інші причини скасування презентації. Одна з них - неготовність смартфонів до старту продажів.

Через коронавируса COVID-19 порушилися поставки комплектуючих і зупинилася робота заводу, де збираються пристрою. Більшість постачальників компонентів для техніки Apple припинили роботу заводів в лютому. Зараз їх робота налагоджується, але погіршує всю цю історію нестача робочих місць.

Популярні новини зараз

Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Показати ще

Дані з коду iOS 14: покажуть не тільки iPhone 9, але ще і 9 Plus

Злитий в мережу код нової операційної системи iOS 14 розкрив ще більше характеристик про продукти Apple і підтвердив вихід iPhone 9 (iPhone SE 2). Але, крім цього, з'явилася ще й інформація про вихід iPhone 9 Plus або SE 2 Plus. І якщо ми знали приблизний набір характеристик iPhone 9, то про існування iPhone 9 Plus деякі навіть подумати не могли.

Нагадаємо, що iPhone 9 виконають в корпусі восьмого Айфона з начинкою одинадцятого. Він отримає 4,7-дюймовий LCD-дисплей, процесор A13 Bionic, кнопку Home зі сканером відбитку пальців і 4 Гб оперативної пам'яті.

З огляду на, що iPhone 9 повинен стати копією «вісімки», то iPhone 9 Plus повторить iPhone 8 Plus в плані дизайну. Тобто модель отримає 5,5-дюймовий екран і, можливо, подвійну камеру. Імовірно, новинки будуть представлені в шести кольорах, як Айфон XR.

Що ще є в коді нової ОС?

У нових моделях буде технологія Touch ID замість Face ID, а також функція Express Transit. Крім цього, в коді iOS 14 є наступна інформація:

  1. Нові iPad Pro отримають потрійну камеру, як в Айфон 11 Про Макс.

  2. Компанія займається розробкою нової версії Apple TV і нових пультів.

  3. Незабаром Apple випустить AirTag - гаджет, який допомагає відслідковувати втрачені предмети.

  4. У пристроях на iOS 14 змiниться вид головного екрану, можна буде бачити всі встановлені додатки одночасно. Також можно буде встановити сторонні набори шпалерiв на робочий стіл.

  5. Нове покоління бездротових навушників AirPods стане найдорожчим. Це будуть накладні великі навушники, виконані в чорному і білому кольорі.

Дата виходу iPhone SE 2 і iOS 14

На який термін компанія відклала презентацію новинок поки не повідомляється. Швидше за все, захід відбудеться, як тільки вщухне ситуація з коронавірусів і положення в світі стабілізується. Але поки говорити про точні дати виходу, а тим більше старт продажів новинок ніхто не береться. Судячи з чуток, реліз iPhone 9 (SE 2) змістили на другий квартал 2020 року.