Це народне свято завжди відзначають 17 березня, його називають Герасимом Грачевником. Православна церква відзначають відразу пам'ять відразу двох святих Герасимов: Йорданського і Вологодського. Також цей день називали ще Вдень вигнання потвори. А Грачевником його назвали, тому що саме в цей день ці пташки повертаються з теплих країн.

Чого не можна робити

Більшість прикмет будуть пов'язані з взуттям. Просто раніше вірили, що в ньому може сховатися Кікімора, яка приносить нещастя. Тому обов'язково потрібно викинути старе взуття, так викинете і злих духів. Але нове поки що не можна вдягати. Інакше отримаєте в покарання головний біль. Тому не сильно ношенне взуття – ваш варіант.

Не плануйте похід до стоматолога, ваше здоров'я тільки погіршиться, не робіть великих покупок, тому що вони принесуть вам одні лише клопоти. Також нікуди не їздіть, тому що подорож принесе вам одні розчарування і не буде сильно приємною. Також заборонено слухати гуркіт грому, тому що це принесе вам біди. Закривайте вуха.

Свята 17 березня, фото: pixabay

Не залишайте брудними доріжки і килимки. Якщо в них застрягли прикрості, то ви занесете їх у будинок. Тому проведіть генеральне прибирання і витрусіть їх. Тоді приберете і всі неприємності з дому.

Популярні новини зараз

Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав

Додаткова підтримка пенсіонерів: нова виплата 944 грн на місяць

Водоканали почали відключати неплатників: який борг вважається "критичним"

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

Показати ще

Не можна сильно сміятися, тому що в цей період такі звуки принаджують нечисть і вона починає приносити біди. Але і не сумуйте, щоб туга не закралася в душу і не краяла серце. Якщо ви закохані – не признавайтесь сьогодні в своїх почуттях. Ви не знайдете на них відповіді. Також не підвищуйте голос на котів, не бийте їх не ганяйте. Інакше вас чекають сильні сімейні проблеми.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Як повідомляв Знай.ua в Україні вже почали намагатися нажитися на людях з допомогою коронавіруса. Українцям впарюють несправжні ліки від цього захворювання, в цьому безсовісному жаху взяв участь дуже популярний телеканал.

Також Знай.ua писав, в той час, коли в Україні і в світі закликають не перебувати у місцях скупчення людей, в банках черги. Відповідь на питання з кого вони складаються – банальне. Це саме група ризику. Ніякі вмовляння і застереження на них не впливають.

Нагадаємо, під час анексії Криму діяли злагоджено не тільки російські спецслужби. Доклали руку і священики РПЦ. Хоча діяли вони в своїй галузі, але дуже підло маніпулювали людською совістю і релігійністю