Відомо, що валютний ринок продовжує лихоманити. Тиск на гривню посилюється, а спекулятивна гра "на підвищення" в самому розпалі. Про це повідомляє "Мінфін".

Курс гривні, скріншот: YouTube

Так, головна мета спекулянтів - зростаючий ажіотаж. Події дають їм повну свободу. На міжнародних ринках черговий обвал котирувань євро (приблизно до 1,1118 долара за євро, що після недавніх 1,14 — суще покарання для міжнародних ринків), то РНБОУ закриває на 2 тижні в'їзд іноземців до країни через китайський коронавірус. Загалом — приводів покачати ринок і полякати народ вистачає, а спекулянти активно цим користуються.

На сьогоднішній день на торгах знову було гаряче. Незважаючи на зниження залишків на коррахунках банків ще на 5,3 мільярда гривень до 46,3 мільярда — охочих як клієнтів, так і самих банків купити валюту не зменшується.

Національний банк лише сповільнив падіння гривні. Розгорнути ринок у бік стабілізації ситуації поки не вдалося. Застосовував вчорашню тактику — в першу чергу вийшов з аукціоном з продажу до $200 мільйонів з подачею конкурентних заявок до 12:30. За фактом, продав $63,70 мільйона за ціною відсікання не нижче 26,03 гривень за долар, а потім багаторазово, використовуючи інтервенції через Matching і підвищуючи з кожним виходом курс продажу.

Популярні новини зараз

Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею

Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф

Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію

Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити

Показати ще

Обмін валют, фото Facebook НБУ

Починав продавати за 26,03 (аукціон), продовжив за 26,15 гривень, а під кінець торгів і 26,19. Згідно зі спостереженнями "Мінфіну", продав всього з урахуванням аукціону до $120-150 млн. Це лише частково стримало просідання гривні на ринку і створює серйозний заділ для нової спекулятивної гри "на підвищення" вже на наступному тижні.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що Національний банк України ввів в обіг банкноту номіналом 200 гривень оновленого дизайну.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Україну заполонили фальшиві доларові купюри.

Також "Знай.ua" писав, які загрози стоять перед Україною через ситуацію на валютному ринку.