В Україні зафіксували вже три випадки захворювання коронавірусів, але ще до цього уряд країни прийняв рішення ввести тритижневий карантин, який зачіпає в тому числі і місця масового скупчення людей.

У такій ситуації для віруючих важливим питанням стає - як саме в період карантину будуть працювати храми і церкви. Про це вже повідомили церкви різних конфесій.

Під час засідання постійної комісії з питань техногенно екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій КМДА окремий пункт обговорення був присвячений саме парафіянам і тому, як їх убезпечити. Було прийнято два рішення: по-перше, масові богослужіння в столиці тимчасово будуть під забороною, а по-друге - на вході до закладів культу повинен проводитися контроль.

Представники Української греко-католицької церкви вже підтвердили, що будуть дотримуватися розпоряджень санітарних служб, державної та місцевої влади. Однак крім цього священики також будуть мотивувати літніх прихожан, а також батьків з маленькими дітьми залишатися в такій ситуації вдома.

А ось представники Православної церкви України вирішили не вводити обмеження на проведення регулярних богослужінь. Правда, для цього парафіянам і настоятелям помісних церков запропонували ряд дій, яких варто дотримуватися. Зокрема, в храмах ікони та інші святині будуть додатково дезінфікувати, а достатнім проявом шанування святинь буде поклоніння і уклін - без поцілунків.

А ось представники Української православної церкви підготували цілу юридичну довідку, зміст якої в тому, щоб донести - заборони на проведення масових богослужінь не було, а влада (як державна, так і місцева) тільки рекомендує посилити протиепідемічний контроль.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, у Чернівецькій області через коронавірус оголошено режим надзвичайної ситуації

Популярні новини зараз

Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Показати ще

Як повідомляв портал Знай.ua, Україна закриває кордони через коронавірус, офіційна заява РНБО

Також Знай.ua писав, в Україні зафіксували першу смерть від коронавіруса