Кількість хворих на коронавірус в Україні буде лише зростати. Тому потрібно до цього серйозно готуватися, а не тішити себе ілюзіями, що пронесе.

Про це в програмі "Право на владу" сказав Олексій Каспрук - мер Чернівців, де був офіційно зафіксований перший в Україні випадок захворювання на коронавірус.

Мер Чернівців розповів, як почуває себе сьогодні хворий, у якого виявили коронавірус. За словами очільника міста, стан Олександра - саме так звати хворого, стабільний, наразі він знаходиться під наглядом лікарів. Йому вже краще, але він все ж ще перебуває в інфекційному відділенні.

Дружина Олександра знаходиться на самоізоляці, вірус у неї не підтвердився.

"Та, на жаль, маємо підтверджений ще один випадок - це мешканець області. Готуємось підсилювати всі заходи, які ми запровадили з моменту першого зафіксованого випадку", - повідомив Олексій Каспрук.

Популярні новини зараз

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Астролог побачив у травні "лихо" для України

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Показати ще

Ведуча Наталка Мосейчук запитала мера Чернівців, чи є в місті системи штучної вентиляції легенів, чи вистарчає лікарям того, що необхідно за протоколом і чи передали вже їм тест-системи.

"Тестсистем немає. Якщо провести анлогію, то це виглядає так: ми живемо в будинку в лісі і навколо нас палає лісова пожежа. Можна вірити в те, що нас пронесе, але швидше за все, нам потрібно всім разом і це стосується моїх колег в інших містах, де не зафіксовано жодної навіть підозри, нам треба готуватися, нам треба рубати дерева навколо нашого будинку, копати рови, запасатися водою.

Я думаю, що враховуючи світову ситуацію, кільксть хворих у нас буде тільки збільшуватися. І не треба тішити себе ілюзіями і порівнювати систему охорони здоров'я України з системою охорони здоров'я Італії, яака на сьогодні ледве-ледве справляється.

Сьогодні ми зосереджені в першу чергу на привентивних заходах.Ми закрили школи, ми закрили садочки, ми намагаємось переконати людей, що найголовніше - виконувати рекомендації лікарів, дотримуватися особистої гігієни, обмежити спілкування. Тому що коли вірус прийде, а він прийде, треба бкти реалістом, якщо всього цього не виконувати, в нас буде величезне навантаження на охорону здоров'я"

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, у двох українців виявили смертельний коронавірус

Як повідомляв портал Знай.ua, ВООЗ оголосила китайський коронавірус глобальною пандемією.

Також Знай.ua писав, Грету Тунберг підкосив коронавірус