У місті Пустомити Львівської області 13-річний підліток Максим Василишин героїчно врятував собаку, який застряг у покинутій теплотрасі. Про це повідомила прес-служба ДСНС Львівській області.

13-річний школяр разом з друзями повертався зі школи і зустрів жінку, яка просила про допомогу. З'ясувалося, що її собака Арчі застряг у теплотрасі. Хлопець вирішив спуститися і врятувати тварину. Він проповз 20 метрів по вузькому тунелю теплотраси, отримав опіки рук, але все-таки зміг витягнути звідти тварину. За проявлений героїзм школяра нагородили рятувальники.

Цю історію у Facebook описав блогер Михайло Шнайдер, зазначивши:

"Повітря було дуже мало. Тільки через одну маленьку щілину я міг дихати. Уже переживав, що можу там задихнутися" - розповів наш герой. Просто дивовижний вчинок. Ризикуючи власним життям, хлопець врятував живу істоту. Ризикуючи собою, він зробив справжнє диво. Спасибі тобі Максим. У тебе добре серце і чиста душа" Михайло Шнайдер

Популярні новини зараз

Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот

В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись

Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

Користувачі мережі під публікацією не однозначно відреагували на подію. Більшість зауважили, що такий вчинок міг стати фатальним для хлопчика. Також багато обурені тим, що доросла жінка звернулася за допомогою до дітей, наражаючи їх на очевидну небезпеку.

"Гарний вчинок....але ж могла загинути дитина....Чому жіночка просила допомоги у дітей, наражаючи їх на таку небезпеку!!Чи послала би вона свою дитину??", "А якби дитина задихнулася? У тітки не було телефону? Допомоги більше ні в кого було попросити? На місці батьків, я б дуже серйозно поговорила б з цієї тіткою", "Хлопчина, дійсно герой! У мене питання тільки до тої жінки!!! Ми маємо багато трагічних випадків, що траплялися саме в таких місцях, де обмаль кисню, де багато інших небезпечних речей (каналізації, тепломережі і таке інше).

Скріншот: Mihail Shnayder / Facebook

Скріншот: Mihail Shnayder / Facebook

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, пес-Ейнштейн підкорив світ суперздібностями, що під силу найрозумнішій тварині

Як повідомляв Знай.ua, чому чотирилапі улюбленці нападають на людей: неймовірне дослідження про собак

Також Знай.ua писав, знала понад 1000 слів: померла найрозумніша у світі собака