Смертельні ігри, серед яких – "синій кит", "момо", просто перелякали країну. У 2017 в мережі ВКонтакте почали з’являтися перші групи з небезпечною грою "Синій кит", "Тихий дон", "Разбуди меня в 4:20", тощо. Суть гри – виконати 50 завдань. Завдання для всіх різні, але пов‘язані з тим, щоб завдати собі болю – зробити собі порізи чи малюнки на тілі, але останнє завдання для всіх однакове – суїцид.

Школярі, ілюстративне фото - Getty Images

Жертви гри "Момо" в Україні

13-річна дівчина стрибнула з шостого поверху через смертельну забавку. Зокрема, проблема полягає в тому, що злочинці можуть використовувати гру для крадіжки особистої інформації, підбурювання до самогубства та насильства, впливу на фізичний і психологічний розлад здоров’я, таких (неспокій, депресія, безсоння). Мета гри "Момо" - довести гравця до суїциду. Відзначається схожість гри "Момо" з "Синім китом" - на психіку дітей впливають приблизно однаковими прийомами.

Батькам слід бути дуже пильними та дотримуватись певних рекомендацій щодо профілактики комп’ютерної залежності у дитини. Насамперед необхідно звернути увагу на:

  • підозрілу поведінку дитини;
  • замкнутість;
  • не бажання спілкуватись з однолітками, батьками;
  • самовільне залишення дому.

Школярі, скрін з відео

Популярні новини зараз

"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

Якщо ви помітили хоча б одну із цих деталей обов’язково поговоріть з дитиною, поясніть небезпеку участі у таких групах. Багато батьків у паніці встановлюють тотальний контроль над своїми дітьми, забравши телефон або закривши її вдома, думаючи що таким чином вбережуть їх. Завдання батьків полягає не тільки в контролі за своїми дітьми, а й у їх підтримці. Лише довіряючи вам дитина прийде до вас із проблемою, а не приховає її до останнього. Контролюйте зайнятість своєї дитини, залучайте її до ігор, занять у гуртках, секціях та до виконання домашніх обов’язків.

Літаючі кити і Єсенін

Серед учасників так званих "груп смерті" та он-лайн ігор, які несуть небезпеку життю, дуже мало дітей з неблагополучних сімей. Переважна більшість учасників – освічені, допитливі, активні діти, які цікавляться кіно і музикою, читають книги.

Підліткам необхідно пояснити, що такі ігри є небезпечними, в ході яких ними намагаються маніпулювати люди, які скоріш за все є психічнохворими, живуть десь в іншому місті, країні і завданням їх є примусити підлітка виконати його волю – покінчити життя самогубством. Тому, найважливіше – вчасно виявити проблему, аби не допустити трагедії.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше кишки шваркнули по всій вулиці - серед школярів набирає популярність нова гра гірша за "синього кита".

Як повідомляє портал "Знай.uа" Український заробітчанин не витримав польських босів і покінчив самогубством, перші деталі

Також "Знай.uа" писав, що вбив багатодітну матір і наклав на себе руки на очах дитини: ганебний вчинок копів призвів до трагедії