У Гаазі завершився перший день слухань щодо гучної справи про збиття на Донбасі пасажирського літака рейсу MH17, в результаті чого тоді загинуло 298 людей.

Про це повідомляє "Громадське"

Варто зауважити, що ще у липні 2014 року в небі над Донбасом збили Boeing 777 авіакомпанії Malaysia Airlines, який летів з Амстердама до Куала-Лумпура. Тоді загинули 298 пасажирів та членів екіпажу.

збитий Росією MH17

Наразі ж після кілька років розслідування у Гаазі закінчився перший день розгляду справи щодо цієї моторошної авіакатастрофи. Також є і підозрювані, яких ще у 2019 році назвала Міжнародна слідча група, а вже в лютому 2020-го прокуратура Нідерландів висунула їм обвинувачення та оголосила в міжнародний розшук. Це троє росіян, колишні військовослужбовці російських збройних сил, та громадянин України:

Популярні новини зараз

Кияни відповіли, кого хочуть бачити новим мером міста: результати опитування

Пенсіонерам готують солідну доплату: хто та скільки отримає

Електроенергія по 2,64 грн – це майже задарма: українців приголомшили майбутнім тарифом

Японці зголосилися допомогти українцям грошима: хто отримає солідні виплати

Показати ще
  • Ігор Гіркін-Стрєлков, тодішній "міністр оборони «ДНР". Він безпосередньо контактував із керівництвом РФ. Після падіння літака він повідомив у соцмережах про успішну атаку на українське судно та назвав катастрофу "черговим пташкопадом".
  • Сергій "Хмурий" Дубінський, підлеглий Стрєлкова, генерал-майор російської армії, який очолював військову розвідку бойовиків.

MH17

  • Олег Пулатов - підлеглий Дубінського, керував 2-им відділом "ГРУ ДНР". Ймовірно, був причетний до охорони установки "Бук" на місці запуску на південь від Сніжного.
  • Леонід Харченко - керував одним із підрозділів "ГРУ ДНР" та разом із Пулатовим супроводжував "Бук" до Сніжного яким і збили літак.

Варто зауважити, жоден з обвинувачених не присутній у залі суду в перший день слухань. Водночас, у Нідерландах повідомили, що вони вже мають ряд секретних свідків, але поки вирішили не розкривати через заходи безпеки.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, катастрофа МН17 - вкрадено докази у справі збитого Boeing злили в мережу.

Як повідомляв Знай.uа через шість років мовчання, журналіст опублікував документи розвідки Нідерландів у справі МН17.

Знай.uа писав, Цемаха прибрали в Росії? У ЗМІ поповзли чутки про загибель фігуранта справи МН17.