Видалення небажаного волосся на тілі – животрепетна тема для більшості дівчат. Ми раз у раз шукаємо різні способи, щоб зробити шкіру максимально гладкою і чистою на всіх ділянках тіла. Жінки для цього готові піти на багато жертв, перемагаючи біль і витрачаючи гроші, час і сили.

Як це зробити найкраще, економно і безболісно? Депіляція й епіляція вдома: що і для чого вибрати, як знайти свій ідеальний спосіб видалення волосся і зберегти ефект надовго? Розкладаємо все по поличках згідно з досвідом і новими трендами. Орієнтуємося на думку косметологів і відгуки жінок, які на практиці «відчули» ті чи інші способи.

Видалення волосся: епіляція https://www.pexels.com/ru-ru/

Депіляція й епіляція - у чому різниця?

Перше, у чому потрібно розібратися, щоб ґрунтовно підійти до справи небажаного волосся на тілі – це різниця між епіляцією і депіляцією.

Епіляція – надійний спосіб прибрати собі небажане волосся разом з його корінням. Ця процедура дає тривале вирішення проблеми росту небажаного волосся аж до повного його зникнення, пошкоджуючи фолікулярний апарат. Роблять епіляцію за допомогою спеціальних апаратів. Це різні види лазерних епіляторів, електро- і фіто-епілятори. Тому в домашніх умовах це проводити досить проблематично, адже потрібен серйозний фінансових вклад в апаратуру. А якщо ще й помилишся з його вибором – маленька катастрофа забезпечена. Тому краще випробувати такі методи видалення волосся в салоні, щоб не тільки за фото і інструкціями зрозуміти, що тобі найкраще підходить.

Популярні новини зараз

Лафа скінчилася, дострибалися: 9 причин, чому українці не отримають субсидію у 2024 році

Сім'ї возз'єднаються, будемо їздити – куди хочемо: астролог назвав дату кінця воєнного стану

ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково

Нова схема крадіжки - у небезпеці кожен, хто має карту: українцям розповіли, як не втратити гроші

Показати ще

Депіляція – процедура видалення стрижнів небажаного волосся. Вони знаходяться безпосередньо на поверхні нашої шкіри. По суті, до цього виду належить більшість домашніх методів видалення волосся на чолі з голінням.

Яким має стати гоління, щоб бути безпечним?

Це механічна депіляція. Звичайно, гоління – найпростіший і найбільш популярний метод видалення волосся. По-перше, він не болісний. По-друге, процедура гоління гранично швидка у виконанні і до неї не потрібно спеціально заздалегідь готуватися. Але в той же час гоління не дає тривалого результату. Вже через добу (а то і дещо менше) коріння волосся проявляється на шкірі. До того ж це механічне пошкодження шкіри, яке, на жаль, загрожує подразненнями і висипом.

Але є способи і застрахуватися від усього цього, і навіть уповільнити за допомогою гоління ріст волосся (правда, звичайно, не суттєво). Для цього до процедури потрібно підготуватися, не тільки купивши якісний станок.

  • Перед тим, як проводити безпосередньо гоління, розпарте і «розкрийте» шкіру. Для цього найкраще підходить тепла ванна.
  • Заздалегідь також слід приготувати оливкову або кокосову олію. Вони набагато краще підходить для ніжної жіночої шкіри, ніж спеціальні гелі для гоління. Натуральна консистенція рослинних масел добре розм'якшує шкіру, живить її і уповільнює ріст волосся.
  • Далі миємося, а потім гарненько скрабуємо зону, яку хочемо депілювати.
  • Для гоління в ідеалі масло повинно бути рідким, теплим або гарячим. Тому його попередньо потрібно нагріти – або на пару, або в мікрохвильовці, або просто опусти ємність з маслом в гарячу воду у ванній.
  • Наносимо масло і голимо.
  • Після ванни депільовані зони теж краще щедро помазати натуральним маслом, а не кремом або молочком. Хоча кремами і можна покрити шкіру вже після того, як масло вбереться.

Ось побачите, після такого гоління шкіра стане по-справжньому гладкою і красивою.

Видалення волосся: бікіні https://www.pexels.com/ru-ru/

Які способи видалення волосся кращі за гоління?

Складно сказати, що насправді краще за гоління. Тому що у кожного методу є свої переваги і недоліки. І незважаючи на велику різноманітність способів депіляції, жінки все одно остаточно не розлучаються з голінням. Його часто використовують навіть як доповнення до того чи іншого способу. Але в той же час можна сказати, що інші способи краще через більшу тривалість результату.

До хімічної депіляції належать методи, для виконання яких потрібно використовувати різні хімічні препарати. Це можуть бути спеціалізовані креми, гелі, лосьйони. Також останнім часом з'явилися аерозолі для депіляції і замкнуті тюбики з обертовим круглим роликом.

Найдієвіші і больові способи хімічної депіляції – це шугарінг і воскова депіляція.

Воскова депіляція і ваксинг – це видалення волосся за допомогою воску. Його щільно наносять на тіло (або ж накладають у вигляді воскових смужок) і різко видаляють. Таким чином виривається волосся – іноді навіть з коренем.

Шугарінг або цукрова депіляція – це метод подібний до ваксингу, але головним компонентом тут виступає розплавлена цукрова паста. І перш ніж її відривати від тіла, потрібно дочекатися застигання на волосках.

Домашній восковий спосіб епіляції: важливі нюанси

Епіляція воском – мабуть, найкращий спосіб видалення небажаного волосся за багатьма параметрами. Найголовніше, що він забезпечує тривале видалення волосся навіть в домашніх умовах і не відноситься до дорогих, як різні види епіляції. Але в той же час біль цього методу для багатьох можна порівняти хіба що з середньовічними тортурами. Так що хочеш видаляти волосся надійно і надовго – приготуйся до болю.

Фахівці-косметологи також звертають увагу на те, що робити воскову епіляцію в домашній обстановці в області бікіні самостійно досить проблематично. Тож добре зважте: чи зможете ви це здійснити.

Воскове видалення волосся: покроковий рецепт домашньої депіляції:

  1. Спочатку ви повинні підготовати тіло до процедури. Потрібно відростити волоски до довжини від половини сантиметра. Чим довше волоски – тим краще вони будуть вириватися. Правда, болю від цього теж буде більше. Якщо робити процедуру регулярно – оптимально робити перерву на 3 тижні.
  2. Безпосередньо перед процедурою проведи очищення шкіри спеціальним гелем. Після – її слід висушити також спеціальним тальком.
  3. Розігріваємо віск. Воскові смужки в інструкції дозволяють гріти навіть руками або на батареї. Однак найкраще справляється зі своїми функціями якісно розігрітий саме гарячий віск. Тому краще мати вдома спеціальний нагрівач – воскоплав (це апарат для нагрівання косметичного воску). Або ж купити такий віск для депіляції, який можна гріти у мікрохвильовій печі. Уважно прочитайте в інструкції саме до свого воску – до якої температури його потрібно розігрівати у воскоплаві.
  4. Беремо дерев'яний шпатель і на носимо віск на тіло у напрямку росту волосся. Товщина нанесення повинна складати приблизно кілька міліметрів. Закінчуючи наносити віск на обрану ділянку, залишаємо невеликий язичок, що не дотичний з тілом – за допомогою його буде зніматися віск після закінчення необхідного часу. Як правило, це кілька секунд.
  5. Також можна користуватися восковими смужками – вони більш прості в застосуванні, але результат дають більш лояльний щодо волосків. Вони найкраще підходять для видалення тонких і м'яких волосків, наприклад, невагомих вусів над верхньою губою.
  6. Беремо язичок і різко проти росту волосся відриваємо віск від шкіри.
  7. Не сподівайтеся, що з першого разу підуть всі волоски – це найчастіше потрібно повторити кілька разів.
  8. Коли бажаний результат досягнуто, відмити залишки воску зі шкіри можна за допомогою спеціального мінералізованою масла.
  9. Існують спеціальні воскові смужки для депіляції обличчя – їх набагато простіше готувати і більш зручно з ними працювати. Навчитися позбавлятися від пушку на обличчі ти можеш за дві секунди. Адже для цих ніжних волосків досить застосувати просто теплий віск. За допомогою його в домашніх умовах відмінно видаляються вусики і робиться епіляція зони між бровами.

Видалення волосся: віск https://www.pexels.com/ru-ru/

Домашня депіляція цукром - тренд

Цукрова депіляція або шугарінг – це спосіб депіляції, для якого використовується паста на основі цукру. Шугарінг дуже схожий на депіляцію воском, однак він менш хворобливий, а за ефектом такий же. До того є ще одна перевага шугаринга перед воскінгом – повністю натуральні компоненти застосування. Тому недавно з'явившись, в порівнянні зі способом воскової депіляції, він потроху починає її витісняти – зараз шугарінг в абсолютному тренді.

Знову-таки за допомогою цукрової депіляції легко видаляти волосся на руках, ногах і пахвах, але в області бікіні – окрема тема. Для області бікіні потрібна цукрова паста підвищеної щільності. Сам процес теж відрізняється складністю. Самостійно можна видалити волосся в зоні лобка. Але якщо мова йде про більш важкодоступні області, то тут дівчатам доведеться дуже важко. Обов'язково озбройтеся переносним дзеркалом з ефектом збільшення.

Добре якщо ви не один раз робили шугарінг в салоні – тоді вдома буде значно простіше. Адже завдяки безлічі процедур волоски на тілі вже витончились і стали м'якшими

Якщо площі, які потрібно депілювати, великі – краще використовувати для шугаринга касетний цукор або цукор в картриджі. З його допомогою здійснюється бандажна техніка шугаринга.

Цукрові пасти, звичайно, складаються з натуральних речовин, тому ймовірність алергічних реакцій через них мінімальна. Однак все ж перед процедурою теж краще перевірити шкіру, завдавши суміш на невелику ділянку.

Ще більше корисної, наочної і практичної інформації – у відео.

Депіляція за допомогою кремів: робимо правильно

Здається, на перший погляд, все так просто і заманливо – просто наносиш на шкіру спеціальний депіляційний крем, а змиваючи його, позбавляєшся від волосся. Однак не все так просто.

По-перше, для видалення волосся їх потрібно трохи відростити. А значить підготовчий етап може тривати і тиждень, і два. А якщо це літо – як бути: ходити тільки в брюках і з довгим рукавом?

По-друге, різні креми по-різному видаляють волосся по якості. Можна знайти такий, який дасть хороший результат, а можна використати той, який видалить волосся тільки частково. І потім знову все одно доведеться добривати.

А по-третє, крем потрібно досить довго тримати перед видаленням. Цей процес обмежує в рухах, тож і займатися іншими справами в цей час особливо не вийде.

По-четверте, і це найсумніше – ефект після депіляції кремом ненабагато більше довговічний, ніж після звичайного гоління. До того ж креми ці можуть бути алергенними і токсичними, тому для депіляції зони бікіні їх потрібно використовувати вкрай обережно (попадання в слизову може привести до хімічного опіку). Обов'язково перед проведенням процедури проведіть тест на невеликій ділянці шкіри.

Видалення волосся: депіляція https://www.pexels.com/ru-ru/

Використання електроепілятору вдома

Електроепілятор – це один з найвдаліших приладів для тривалого видалення небажаного волосся в домашніх умовах. У нього невелика ціна, в порівнянні з іншими подібними косметологічними препаратами, легкість в застосуванні і тривалий ефект. Однак для того, щоб провести вдома процедуру епілятором, треба виділити досить велику кількість часу і теж провести підготовку у вигляді відрощування волосся. Зате натомість ти отримаєш гладку шкіру на кілька тижнів.

Для видалення волосся з ніг, рук і пахв він підходить добре. Але ось в зоні бікіні процедура проходить дуже болісно.

Вагомий недолік домашнього електроепілятора – можливе обламування волосся. А це може загрожувати їх вростанням з подальшим утворенням рубців. У зоні бікіні – це особливо помітно.