У народі в цей день відзначають свято, яке звичайно називають Кирилом, Кирилом Весноуказчиком або Бабиними Взбриксами. А в православному календарі відзначають пам'ять Кирила Словенського. Його спочатку звали Костянтином і навіть було прізвисько Філософ. Він був тим візантійським місіонером, який разом з братом Мефодієм допомогли в поширенні християнства на Русі. Вони створили слов'янську абетку і почали перекладати Святе Письмо на зрозумілу простим людям мову.

Чого не можна робити

Сьогодні дуже багато чого заборонено, так як розпочався Великий піст у західних християн, це православне свято, а заразом і Широкий четвер масляного тижня. Тому постарайтеся не сваритися ні з ким із близьких, не провокуйте нікого на конфлікт, так ви тільки накличете нещастя. Гостей треба запрошувати, але у вашому домі має бути обов'язково дуже чисто. В бардаку день проводити не можна. Не сумуйте і не горюйте, бо тоді у такому настрої проведете весь рік. Постарайтеся не стригти ні волосся, ні нігтів. Це принесе вам суцільні неприємності і хвороби. До речі, про здоров'я, краще не планувати візит до лікаря. Навіть якщо це просто стоматолог або косметолог, перенесіть прийом на інший день.

Свята 27 лютого, фото: pixabay

Повір'я й прикмети:

  • Якщо сьогодні дуже сильний мороз, то літо буде спекотним. А якщо погода сонячна, то весна буде приємною і теплою.
  • По погоді цього дня можна судити про весь серень.
  • Особливо вдалими будуть всі покупки, які ви зробите в цей день.
  • Якщо ви будете скоро народжувати, то потрібно випити води з семи джерел, тоді ваші пологи будуть легкими і швидкими.
  • Іменинники можуть домовитися землею, як кажуть в народі, тобто будь-яка рослина ними посаджена буде добре рости.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Як повідомляв Знай.ua якщо вам раніше не вистачало вихідних, то можете не сподіватися на поліпшення. В Україні збираються змінити трудове законодавство і таким чином позбавити людей законного (в даний момент) вихідного.

Популярні новини зараз

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Показати ще

Також Знай.ua писав, скоро відбудеться автоматична індексація виплат. Багато пенсіонерsd можуть отримати надбавку, ось тільки ще більше людей її втратять. Мінсоцполітики вже розповіли, кому не пощастить в цей раз.

Нагадаємо, після всіх подій, пов'язаних з коронавірусом, українцям пропонують пройти онлайн-тест для визначення хвороби. Хоча він профілактичний, але хоча б можна буде дізнатися, чи варто бити паніку.