У народі цей день називають Захаром Серповидцем та відзначають щороку 21 лютого. Назвали його так по імені пророка, день вшанування якого відзначають у православному календарі сьогодні. Ще у цього дня була назва Іменини серпа або просто Захарій.

Так як Захарія називали Серповидцем, займалися в цей день переважно серпами. Це був один з найважливіших інструментів для наших предків, тому слід привести його в належний вигляд. Якщо полагодити було неможливо, обов'язково купували і робили новий. Серп повинен бути добре наточений. Навіть є повір'я, що тоді його господарі весь рік проживуть в достатку, удачі і благополуччі. Щоб точно збулося повір'я, намагалися навіть наточити ножі. До речі, так як не у багатьох зараз вдома є серп, радимо і вам зайнятися ножами.

Народні прикмети на 21 лютого

Є також інше повір'я, за яким краще не призначати на цей день хірургічну операцію. Вважається, що у неї буде дуже поганий результат. Тому краще все ж перенесіть її на інший день. Ще заборонено в День Захарія заздрити людям. Так ви можете наврочити не тільки тому, кому позаздрили, але і наврочити на самого себе. А від такого нелегко позбутися. Але от для кого день дійсно добре, так це для різного роду ремісників. Торги для них будуть дуже успішними.

Свята 21 лютого, фото: Православный календарь

Популярні новини зараз

Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома

Київстар відреагував на безмежні питання щодо підвищення тарифів: "Довго утримувався від цього..."

Вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку

Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло

Показати ще

Ще була традиція для молодих людей збиратися разом, співати, водити хороводи та грати в ігри, де потрібно більше розповідати про себе. Найбільш поширена гра – Клубочок. Той, хто тримає клубок, задає питання і котить його до іншої людини, вона повинна відповісти. Зазвичай котила дівчина до хлопця. Якщо клубок зупинився біля ніг іншу людину, то вже йому доведеться відповідати на поставлене запитання. А потім, після відповіді, і сам зможе поставити свій.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Як повідомляв Знай.ua українцям розповіли все, що потрібно знати про евакуйованих з Уханя. Для паніки немає ні найменшої причини.

Також Знай.ua писав, в Україну після теплих і спокійних зимових днів насувається шторм. Вже скоро він буде у нас. Синоптик розповіла, коли чекати сильного вітру.

Нагадаємо, у Дніпрі жінка вирішила познущатися над колишнім і розмалювала його машину нецензурними словами. Є відео її творіння і гнівної помсти.