Згідно з даними flightradar24, літак з українцями, які були евакуйовані з Китаю у зв'язку з поширенням смертельного коронавірусу, декілька хвилин тому приземлився у Міжнародному аеропорту "Бориспіль".

Раніше на 48 громадян України та громадян інших регіонів України очікували у Харкові, однак літак довго кружляв біля міста і в результаті попрямував до Києва. Літак рейсу PQ7302 з евакуйованими українцями та іноземцями на борту вилетів з аеропорту Алмати (Казахстан) у четвер, 20 лютого, о 5:34 за місцевим часом (1:34 за київським часом).

Коронавірус з Китаю, фото: pronedra.ru

Повідомляється, що літак приземлився в аеропорту Алмати о 4:37 (0:37 за київським часом). Він вилетів з Уханя о 00:30 (18:30 за київським часом). А 19 лютого, о 14:30 (8:30 за київським часом) перші пасажири літака українського спецрейсу, які прямували із найвіддаленіших куточків провінції Хубей, почали рух автобусами до міжнародного аеропорту Тяньхе (місто Ухань).

Зазначається, що усі громадяни України та іноземці, які мали бути евакуйовані в Україну, почали прибувати у місцевий аеропорт з 12:30 за київським часом. О 20:00 (14:00 у Києві) розпочалася реєстрація пасажирів і багажу на спецрейс авіакомпанії SkyUp. Далі пасажири українського рейсу в обов’язковому порядку пройшли медико-санітарний контроль на предмет виявлення ознак захворювання на коронавірус COVID-19.

Популярні новини зараз

Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%

"Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо

Показати ще

Евакуйовані українці у Борисполі, фото: Радіо Свобода

Як виявилося, літак з Уханя приземлився в Борисполі на дозаправку. Далі він повинен направитися в міжнародний аеропорт у Харкові. Екіпаж та медперсонал повідомляють, що всі пасажири почуваються добре і здатні продовжити політ.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, створено онлайн-карту поширення китайського коронавірусу в реальному часі

Як повідомляв портал "Знай.ua", у Китаї знайшли збудник коронавірусу, небезпека була зовсім поруч

Також "Знай.ua" писав, як відрізнити грип від коронавірусу, перші прояви смертельної інфекції