Український студент Валентин Лавренюк підписав контракт зі Стівеном Кінгом, викупивши за 1 долар права на екранізацію його оповідання "Велотренажер" (2008) в рамках програми Dollar Baby. Фільм повинен вийти до кінця 2020 року.

Твір "Велотренажер" - це розповідь про художника Річарда Сифкице, який намагається схуднути і їздить на тренажері в підвалі свого будинку в Нью-Йорку. Однак, чим більше Сифкиц худне, тим частіше його переслідують дивні ілюзії.

Стівен Кінг, фото: GettyImages

Права на екранізацію оповідання надаються на рік. За умовами, короткометражний фільм не можна викладати в мережу або транслювати на телебаченні. Випуск стрічки в широкий прокат буде можливий тільки з особистого дозволу Стівена Кінга. Валентин Лавренюк планує випустити короткометражний фільм за оповіданням до кінця цього року, це буде його дебютний проект.

Стівен Кінг продає студентам-режисерам права на свої розповіді з 70-х років. В рамках програми Dollar Baby письменник за 1 долар ділиться своїми авторськими правами зі школярами та студентами-кінематографістами, щоб ті могли екранізувати його роботу. Таких контрактів укладається від п'яти до десяти щорічно.

Популярні новини зараз

Українців попередили про "важкі" платіжки за світло

Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все

Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Показати ще

Валентин Лавренюк, фото: yabl.ua

Американський письменник коментує продаж прав на екранізацію свого твору так: "Мені подобається, що у мене є можливість протягнути руку допомоги новачкам, так само, як колись протягнули мені".

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, бабусині методи найкращі — Кейт Міддлтон розповіла, як виховує своїх дітей

Як повідомляв портал "Знай.ua", розбився туристичний літак із пасажирами на борту, є загиблі - відео з місця аварії

Також "Знай.ua" писав, останній політ Кобі Брайанта відтворили у відео. У короткому ролику показали, що стало причиною авіакатастрофи, в які загинув Кобі Брайант