Останні роки встановленим віком призову до армії були двадцять років. Проте вже з наступного призову, який почнеться 1 квітня, армійські справи стосуватимуться і 18-літніх людей.

Квітневого призову слід чекати чоловікам віком 18-27 років. Люди з дипломом магістра або спеціаліста будуть служити 12 місяців, тоді як хлопець без вищої освіти - 18.

Відстрочку можуть отримати такі категорії: - батьки двох і більше дітей; студенти денної форми навчання; чоловіки, чия дружина вагітна; лікарі, педагоги, священнослужителі, а також поліцейські і резервісти.

Така новина сколихнула Інтернет, адже батькам страшно сприймати своїх сьогодні ще школярів у військовій формі у казармі.

Андрій Загороднюк, фото Уніан

Популярні новини зараз

Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками

ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею"

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає

Показати ще

У військових комісаріатах ж ідею зменшення віку призову підтримують. Те, що строковики можуть опинитись у зону АТО, там називають міфом, який не має нічого спільного із реальним життям. Серед переваг же називають навчання дисципліні, життю у колективі, володінні зброєю та покращеняя фізичної підготовки.

Також військові стверджують, що строкова служба у 18 є хорошою ідеєю, адже дозволить дітям більше подумати про своє майбутнє і свої таланти в нових для себе умовах.

Нагадаємо, раніше Міноборони розіслало по всіх областях роз’яснення щодо призову 18-річних.

Як повідомляв портал "Знай.ua", у Міноборони доступно пояснили нові правила призову до армії.

Також "Знай.ua" писав про весняний призов до ЗСУ: коли і за ким прийдуть?