Міністр оборони Андрій Загороднюк заявив, що уряд схвалить нормативний акт, який врегулює призов на строкову службу в армію з 18 років.

"Ми зараз готуємо розпорядження Кабміну за кількістю осіб, які будуть призиватися на строкову службу, воно видається кожні півроку на окремий призов – тобто це буде весняний призов з квітня по червень – ми видаємо розпорядження, я його вже підписав, передав на узгодження на сам Кабмін. Там чітко написано, що лише за письмовою заявою 18-19 років. Тобто дійсно буде нормативний акт, який чітко вказуватиме про те, що ніякого обов'язкового призову з 18 років не буде", - пояснив міністр у передачі "Свобода слова".

Призив до армії, фото: rada5.com

За його словами, заклик до 18 років передбачається законом "Про військовий обов'язок і військову службу", але за останніми указами президента призов був з 20 років.

Також Загороднюк розповів, що в минулому році 6 тисяч юнаків у віці 18-19 років хотіли піти в армію, але їм відмовили.

Популярні новини зараз

Українцям спишуть частину боргів за комуналку: кому дозволять не платити

Українцям дали шанс позбавитися боргів за комуналку: далі може стати гірше

Все, що накопичували – може зникнути: клієнти ПриватБанку втрачають заощадження

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Показати ще

"Тому в цьому році ми вирішили надати їм таку можливість, сказали: якщо буде письмова заява, тоді ми братимемо їх на строкову службу. Для всіх інших, хто не хоче, воно так і залишиться, як було, з 20 років", - запевнив глава Міноборони.

Андрій Загороднюк, фото Уніан

Він підкреслив, що уряд стежитиме за тим, щоб більше не було незаконної практики, коли юнаків забирають з вулиць та клубів.

"Перше. Ми також підтверджуємо той факт, що строковики не потрапляють в зону ООС, тобто вони на фронт йти не будуть. А другий момент – це те, що ми скасовуємо практику, яка, до речі, була незаконною, але ми будемо стежити за тим, щоб її не було, щоб юнаків забирали на вулицях, в клубах або в чергах", - уточнив Загороднюк.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Україна виступає проти розведення сил по всій лінії зіткнення на Донбасі, оскільки це суперечить Мінським угодам.

Як повідомляв портал Знай.uа, в Міноборони не будуть відкликати партію неякісних бронежилетів, які були закуплені для ЗСУ.

Також портал Знай.uа писав, що Загороднюк пообіцяв запустити електронні військові квитки в 2020 році.