Стало відомо, де можуть розмістити евакуйованих з Уханя українців і наразі розглядається можливі локації. Евакуйованих з Уханя через спалах коронавірусу громадян України ймовірно відправлять у заклади санаторно-курортного типу або на одну з локацій Міністерства оборони.

Відповідну заяву на брифінгу зробив в. о. генерального директора Центру громадського здоров'я України Ігор Кузін. За його словами, на сьогодні МОЗ запропонував дві локації в Київській області.

Коронавірус з Китаю, фото: Reuters

"Це не установи охорони здоров'я, це заклади санаторно-курортного типу. Після того, як буде вивчена можливість переобладнання цих закладів у тимчасову обсерваторію, буде визначена фінальна локація. Також є пропозиції з боку Міністерства оборони, вони також розглядаються. Це така можлива третя локація", - зазначив Кузін. Ігор Кузін

Кузін також додав, що зараз триває налагодження механізму евакуації українців з Уханя. Спеціальний рейс з Китаю очікується вже у найближчі дні.

Популярні новини зараз

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

Астролог побачив у травні "лихо" для України

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців

Показати ще

Коронавірус, фото: Reuters

"За найоптимістичнішими даними рейс відбудеться завтра, і зараз узгоджуються деталі. На жаль, поки немає інформації про місце евакуації, технічне керівництво по цьому процесу ще знаходиться в процесі узгодження", - додав Кузін. Ігор Кузін

Повідомляється, що евакуація українців здійснюватиметься літаком компанії SkyUp. Крім того, у МОЗ наразі не знають, коли зможуть евакуювати заражених українців, які були на лайнері Diamond Princess. Водночас не виключається, що число заражених коронавірусом українців може зрости.

Ігорь Кузін, фото: РБК-Україна

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, створено онлайн-карту поширення китайського коронавірусу в реальному часі

Як повідомляв портал "Знай.ua", мутація смертельного коронавірусу з Китаю: у ВООЗ зробили термінову заяву

Також "Знай.ua" писав, як відрізнити грип від коронавірусу, перші прояви смертельної інфекції