Китайський коронавірус 2019-nCoV забрав життя понад 600 людей, а кількість інфікованих перевищила 31 тисячу. При цьому близько 1100 людей змогли одужати.

На сьогоднішній день в Україні не зафіксовано жодного випадку зараження коронавірусом, але смертельний вірус діагностували на пасажирському лайнері Diamond Princess. На борту знаходиться 3500 осіб, 25 з них – українці. Медики знайшли коронавірус вже у 61 пасажира, серед українців його немає.

лайнер Diamond Princess в Японії, фото EPA

Тим часом до нас привезли тест для виявлення небезпечної інфекції, який розробили в Німеччині. Українські медики цілодобово займаються розробкою власної тест-системи, тому що німецький тест коштує 1500 євро.

Всіх українців з підозрою на коронавірус змушені були спочатку перевіряти на усі відомі штами грипу, а тільки після цього відправляти аналізи за кордон, щоб підтвердити або спростувати зараження коронавірусом.

Популярні новини зараз

Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

Показати ще

коронавірус у Китаї

"20 січня китайці дали всім бажаючим РНК вірусу. Зараз ми займаємося створенням цих систем. Наша власна система буде найближчим часом", - повідомив секретар РНБО Олексій Данилов.

Нагадаємо, у Німеччині зафіксували перший випадок зараження коронавірусом дитини.

Як повідомляв портал Знай.uа, 73-річна таїландка, яка змогла вилікуватися від пневмонії, викликаної китайським коронавірусом, розповіла про хід хвороби.

Також портал Знай.uа писав, що пранкер на борту літака влаштував "спалах" коронавіруса.