У Національній комісії відреагували на ситуацію з платіжками за газ, що надійшли людям, які взагалі їм не користувалися. Споживачам рекомендують відрізати газ, щоб взагалі не платити за цю послугу. В іншому випадку платіжка за газ буде надходити, але їм будуть нараховувати менше, ніж нарахували зараз. Про це повідомляє ТСН.

Платіжки за газ

Так, у Вадима недобудований будинок і газовий лічильник з нулем, за який треба платити 400 гривень за місяць. Саме з такою сумою йому надійшла платіжка за газ, яким він жодного разу не користувався. Чоловік записав відео, розмістив в мережі та став зіркою. Всього за тиждень він зібрав понад 6 мільйонів переглядів.

Цей ролик подивилися навіть у Нацкомісії. Керівник регулятора тризначні суми за доставку газу, яким не користувалися, називає технічним недоліком. Також вони пообіцяли все виправити.

"Рахунки будуть, бо утримувати мережі потрібно, навіть якщо ти не споживаєш газ, але ти хочеш відімкнути кран і щоб там газ був. Утримувати мережі треба - рахунки будуть. Втім ми змінюємо методологію і рахунки будуть мінімальні", - сказав Валерій Тарасюк.

Популярні новини зараз

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

Обіцяють власнику квартири з газовою плитою, яку він за рік не включав, за доставку нарахувати приблизно 3 гривні, а там, де ще є газова колонка - 10 гривень. А господаря приватного будинку - 20 гривень.

Нові платіжки повинні надійти вже в наступному місяці. Рахунки, які вже прийшли, споживачам все ж рекомендують оплатити.

"Я б радив заплатити. Потім вони отримають приємний сюрприз, коли побачать перерахунок, що вистачило не на місяць, а на півроку", - додав Тарасюк.

Платіжки за газ

Наголошується, що в березні всі платежі за газ повинні знову прийти на папірця. Вже після гроші будуть розподілятися за різними рахунками. Наприкінці весни споживачі зможуть обирати собі постачальника газу, як мобільного оператора.

Нагадаємо, що українцям показали, як рахувати тариф на "розподіл".

Як повідомляв портал "Знай.ua" прем'єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що дві платіжки за газ – це правильний крок, але правелшьнен, щоб люди отримували їх одним документом.

Також "Знай.ua" писав, що з січня українці зіткнулися ще з однією статтею витрат серед своїх комунальних платежів - тепер треба сплачувати ще і транспорт газу.