В Україні затвердили нові тарифи на воду. Нові ціни на центральне водопостачання і водовідведення зростуть в середньому на 15-20%. Відсоток підвищення залежатиме від регіону, в якому проживає споживач. Рішення було прийнято на засіданні регулятора тарифів Національної комісії з регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) 4 лютого.

Чиновники обіцяють оприлюднити інформацію про вартість води по регіонах через кілька днів. Основною причиною збільшення тарифів назвали зростання зарплат працівників водоканалів, які закладають в структуру тарифу на воду.

Платіжки, фото: Уніан

"Основна причина — це заробітна плата в містах. Заробітна плата, яка була у структурі тарифу становила 5,600 грн, зараз середньоринкова зарплата - 12 тис., у Києві - 16, у Львові - 18. Зростання від 15 до 20 відсотків — це несуттєве подорожчання на платіжку", - сказала член НКРЕКП Ольга Бабій. Ольга Бабій

Підвищення тарифів на центральне водопостачання і водовідведення буде залежати від регіону. Найдорожчою вода залишиться на Сході України. Наприклад, у Павлограді та Бердянську споживачам доведеться заплатити майже 40 грн за куб. А найдешевшою вода залишиться в Луцьку — не більше 16 грн за подання та відведення.

Популярні новини зараз

Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду

Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше

Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки

Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів

Показати ще

Водопостачання, фото: kypur.net

Повідомляється, що нові тарифи на центральне водопостачання і водовідведення наберуть чинності з дня публікації закону в газеті "Урядовий кур’єр".

Нагадаємо, доведеться віддати останнє: мешканці багатоповерхівок отримали нереальні платіжки за комуналку

Як повідомляв портал "Знай.ua", українці злили праведний гнів на Гончарука та "зниження комуналки": "Попросіть Ілона Маска спустити вас з Марсу"

Також "Знай.ua" писав, що українці отримають субсидії за новою схемою: хто залишиться за бортом, а кому - готувати документи, відео