Пенсії в Україні в майбутньому можуть опинитися під загрозою через стрімке старіння нації, платити доведеться третині населення, і це навантаження ляже на працездатне населення.

За даними експертів, з кожним роком людей похилого віку в Україні стає все більше, а загальна кількість населення зменшується. Це може привести до справжньої катастрофи з виплатою пенсійної допомоги в доступному для огляду майбутньому.

Пенсіонери, Фото: Газета "День"

Так, за даними Держстату, працюючих українців старше 40 років більше половини (50%). При цьому в ООН прогнозують, що в найближчі десятиліття скорочення населення в Україні буде відбуватися за рахунок людей працездатного віку.

До 2050 року жителів країни стане менше на 28%, при цьому українців старше 60-ти стане 32% - прогнозує ООН

Це може нести серйозну загрозу для ринку праці та пенсійної системи в Україні. В Україні в 2021 році після останнього етапу підвищення пенсійного віку для жінок до 60 років, цей вік міняти не будуть. Така ситуація веде до того, що працювати буде нікому і пенсії платити буде нічим.

Популярні новини зараз

За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

Щоб уникнути проблем з пенсіями, в комітеті ВР з питань соцполітики вже заговорили про те, що пенсійний вік почнуть поступово підвищувати, десь до 63 чи 65, вже в 2023 або 2025 році. Крім того, готується новий законопроект про накопичувальну пенсії.

Нагадаємо, вже цього року виплати стосовно пенсії обіцяють підвищити втричі, а максимальний її розмір збільшити до майже вісімнадцяти тисяч гривень.


Як повідомляв портал "Знай.ua", для хорошого життя українських пенсіонерів слід виплачувати мінімальну зарплатню, яка складає в межах 3-4 тисяч гривень


Також "Знай.ua" писав, що українцям підвищили мінімальну зарплату.