У двох областях України місцеві мешканці залишилися без електрики. А сталося це через неочікувані погодні умови, а точніше виною став сильний вітер, який і знеструмив населені пункти.

Про це повідомили на офіційному сайті Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Як відзначається, в результаті ускладнення погодних умов станом на ранок суботи без світла залишилося 93 населених пункти у двох областях України.

Електрик

"Станом на 7.00 1 лютого в результаті ускладнення погодних умов (опади та пориви вітру) через спрацювання автоматичної системи захисту ЛЕП залишаються знеструмленими 93 населених пункти у 2 областях, а саме: Сумська - 78 і Чернігівська - 15", - йдеться в повідомленні рятувальників.

Популярні новини зараз

Нові правила мобілізації: кому треба готуватися до ВЛК

Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома

Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею

Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло

Показати ще

Наразі, як підкреслюється, фахівці намагаються усунути неполадки.

Нагадаємо, що раніше президент України Володимир Зеленський підписав закон "Про внесення змін до закону України "Про ринок електричної енергії" №330-IX, який передбачає захист прав споживачів від монополії на енергетичному ринку, а також він забороняє купувати електроенергію у ворожої Росії

Як повідомляв портал "Знай.ua", українці злили праведний гнів на Гончарука та "зниження комуналки": "Попросіть Ілона Маска спустити вас з Марсу"

Також "Знай.ua" писав, що українці отримають субсидії за новою схемою: хто залишиться за бортом, а кому - готувати документи, відео