У заблокованому через коронавірус Ухані перебувають 49 українців, про це повідомили у посольстві. Посольство України у Китаї проінформувало, скільки українців перебувають у провінції Хубей та відрізаному від решти світу через карантин внаслідок масового інфікування новим коронавірусом 2019-nCoV місті Ухань.

"Станом на 29 січня 2020 року посольством встановлено та підтримується контакт з 51 громадянином України, котрі перебувають у провінції Хубей (49 осіб — в Ухані, одна особа — у місті Сян’ян та ще одна — у міському повіті Чжунсян міста Цзінмень", — зазначили в українському посольстві.

Коронавірус, фото: REUTERS

Згідно з інформацією дипломатичного відомства України, кількість громадян, які звернулися до консульського відділу із заявою про прийняття на тимчасовий консульський облік станом на 29 січня становить 93 особи. Відповідно до законодавства, прийняття українських громадян на консульський облік відбувається на добровільній основі, за винятком дітей, усиновлених іноземцями або громадянами України, які постійно проживають за кордоном.

Станом на 30 січня кількість загиблих від нового типу коронавірусу досягла 170 осіб. За минулу добу в китайській провінції Хубей померло ще 26 людей. Загальна кількість заражених коронавірусом становить 7783 особи, число тих, що одужали - 133.

Поширення коронавірусу, скріншот: gisanddata.maps.arcgis.com

Політичний експерт Юрій Романенко зазначив, що китайський Ухань, охоплений коронавірусом, генерує ВВП у 224 млрд доларів, що приблизно дорівнює всій білій і чорній економіці України.

Популярні новини зараз

Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення

Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Показати ще

"Думаю, що вам буде цікаво дізнатися, що китайський Ухань, де вірус, генерує ВВП у 224 млрд доларів. Приблизно скільки вся біла і чорна економіка України. Хоча у мене є підозра, що вони за паритетом купівельної спроможності рахували. Але масштаб все одно.", - написав Романенко. Юрій Романенко

Допис Юрія Романенко, скріншот: Телеграм

Відповідь посольства України в Китаї, скріншот: Ракурс

Відповідь посольства України в Китаї, скріншот: Ракурс

Нагадаємо, створено онлайн-карту поширення китайського коронавірусу в реальному часі

Як повідомляв портал "Знай.ua", мутація смертельного коронавірусу з Китаю: у ВООЗ зробили термінову заяву

Також "Знай.ua" писав, що смертельний вірус вже в Європі. У Британії терміново зачиняються поліційні дільниці