Коронавірус з Китаю уже на устах всього світу. Мабуть найбільш обговорювана тема останніх днів, яка набирає масштабів світової проблеми і обростає тисячами фейків.

Коронавірус з Китаю, фото: Twitter @ChuBailiang

Коронавірус добрався до Києва

Вся справа в тому, що прес-служба Київського міського лабораторного центру МОЗ опублікували інформацію, що у столиці зафіксували 1 випадок зараження коронавірусом. Інформацію оновили і дописали після шаленого ажіотажу, цей випадок ніяк не пов'язаний з коронавірусом, який вирує в Китаї, це його різновид, яка піддається лікуванню. Тож до Києва та України коронавірус з Китаю станом на 28 січня не дійшов.

Чи безпечно замовляти на AliExpress

Популярні новини зараз

В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ

Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками

Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

Багато покупців не хочуть замовляти на Ali, це ж Китай, а там вірус, невідомо, як запакують товар - найдієвіший аргумент. Коронавірус поза живого організму живе в середньому від декількох годин до декількох діб. Враховуючи, що посилки з Китаю рідко йдуть менше двох тижнів, ризику немає.

Коронавірус з Китаю, фото financoff

"Укрпошта" спалює посилки з Китаю

У прес-службі компанії заявляють, що немає жодних доказів щодо ризику поширення коронавіруса через товари, тому "Укрпошта" не припиняє поставки, працює в звичайному режимі і просить не сіяти паніку — ніякі посилки вони не спалюють.

Скільки насправді людей захворіли коронавірусом?

На це питання в інтернеті маса відповідей. Найстрашніший з них свідчить, що захворіли вже більше 9 мільйонів. Але це не так. На сьогоднішній день, 28 січня, за даними МОЗ України, відомо про 2820 хворих (діагноз яким підтвердили) та 81 смерті від коронавіруса. Тут слід також врахувати, що коронавірус — це така пневмонія, яку можуть не перенести в основному люди у віці. Про смертях людей з сильним імунітетом мови не йде.

Подорожі

Також важливо уточнити, що крім Китаю, захворювання охопило ще 12 країн світу. Але майже всі випадки, зафіксовані за межами Китаю, мали недавню історію подорожей в Китай до початку захворювання. У зв'язку з цим, до речі, Join UP припинила відправляти туристів в Піднебесну. Тому так, від подорожі в цю країну краще відмовитися. Що стосується інших місць — важливо у поїздці дотримуватися правил безпеки та профілактики. Про це далі.

Ліки для профілактики

Хитрі і не зовсім чесні виробники ліків вже щосили прямо і непрямо натякають: не хочеш захворіти, пий ось це. Але єдино правильної профілактикою в даному випадку буде регулярне миття рук. Також краще утриматися від вживання сирих тваринних продуктів і тісного контакту з хворими.

Вакцинація

На даний момент не існує вакцини від різновиду коронавіруса, який з'явився в Китаї. Всі, хто пропонує зробити вакцину, шахраї, які наживаються на людській паніці.

Нагадаємо, що українські "винахідники" вже продають "вакцину" від коронавіруса з Китаю: подробиці.

Як повідомляв портал "Знай.ua", у мережі з'явилися моторошні кадри того, що зараз відбувається в лікарнях ізольованого китайського міста Ухань.

Також "Знай.ua" писав, що у Франції зареєстрували перші два випадки зараження коронавірусом nCoV.