Якщо до кінця зими так і не випаде сніг, це призведе до скорочення урожаю, а також до загимбелі важливих для харчового ланцюжка комах та, відповідно, птахів.

Про це розповів глава фінського Південно-Карельського інституту алергології та навколишнього середовища Киммо Сааринена, повідомляє видання YLE.

За словами еколога, комарі розмножуються в ставках, які утворюються через танення снігу навесні. Якщо його не буде, то у комах не буде середовища для розмноження. Їхня відсутність у свою чергу приведе до проблем з харчуванням у птахів, які їдять дрібних комах.

Крім того, відсутність снігу поганого вплине на врожай деяких культур. Як відомо, сніговий покрив служить джерелом вологи для ґрунту, а також охороняє озимі посіви від вітрів і переохолодження.

Популярні новини зараз

Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

Показати ще

У той же час експерт зазначив, що, незважаючи на відсутність снігу, боятися різкої зміни клімату і екології наразі не варто. Він нагадав, що аномально теплі зими вже зустрічалися й раніше, Крім того, еколог заважив, що поки що стан більшості рослин такий самий, як при звичайних температурах в січні.

У свою чергу, медики теж прокоментували ситуацію з аномально теплою зимолю. За їхїніми словами, в такий період часто загострюються хронічні захворювання, перш за все, пов'язані з дихальними шляхами і серцево-судинною системою. У групі ризику опинилися люди з астмою і алергією, а також ті громадяни, у яких діагностовано гастрит, хвороба нирок і підшлункової залози.

Нагадаємо, погода в Україні призвела до низки погодних аномалій - через підвищений рівень тепла рослини починають "прокидатися" раніше.

Як повідомляв портал Знай.ua, синоптик розповіла, як в Україні буде змінюватися погода найближчого тижня.

Також Знай.ua писав, як краще захиститися від свинячого грипу