У січні багато українців, які проживають в будинках з централізованим опаленням очікували, що в платіжках за грудень буде ціна за опалення нижче, як і обіцяв уряд. Однак ціна стане ще вищою.

Крім того, виявилося, що перерахунку ціни за жовтень і листопад за опалення також не буде. Тобто, по суті, те, що обіцяв уряд для українців щодо опалення виконано не буде.

Платіжки за комуналку, Etcetera.media

Варто нагадати, що у 2019 році уряд Гончарука обіцяв, що з нового року ціна на опалення для населення стане на 23% дешевше у порівнянні з минулим опалювальним сезоном. Проте вже у січні Нацкомісія з регулювання енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) повідомила, що ціна газу підвищилася до 6,91 грн/куб. м без вартості транспортування.

Таким чином, при перерахунку ціни за опалення вона не тільки не стала нижче, але й збільшилася. тобто в столиці кубометр газу з січня 2020 року варто 7,25 грн, або на 23 коп. менше, ніж рік тому, а в "місті корабелів" – 8,25 грн, або на 77 коп. більше торішньої ціни. Перерахунків цін за жовтень і листопад не буде, оскільки неможливо зробити це з урахуванням законодавства України.

Популярні новини зараз

Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче

Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт

Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

Тарифи на опалення, фото: Уніан

Нагадаємо, раніше як платити за газ у 2020 році і не переплатити - нові правила

Як повідомляв портал "Знай.ua", українцям можуть компенсувати затримку пенсій і зарплат: кому пощастить

Також "Знай.ua" писав, що на пенсію в 50 і "знижка" на комуналку? Слуги народу дали надію українцям, хто в "білому списку"