В Україні збільшують податкову базу за недонадходження коштів до державного бюджету. Про це в ефірі Ukrlife.tv заявив економіст і аналітик Ігор Бураковський.

Експерт стверджує, що саме так влада вирішила боротись зі значним скороченням надходжень до державного бюджету. І наповнити його допоможуть вже традиційно українці, яких затиснуть у лещата ще більше.

Звідси виникла необхідність розширювати податкову базу для українців, щоб таким чином боротися зі зростаючим дефіцитом державного бюджету.

Черги за пенсією в Дніпрі, фото Макса Бужанського

"Ми маємо, десь 50 млрд гривень недонадходжень в 2019 році. Ми можемо ввести нові податки. Сьогодні почасти це робиться", - сказав Бураковський.

Зокрема аналітик показав дію законопроекту, який передбачається податок для українців, на прикладі автовласника, що продав за годину два автомобіля.

Популярні новини зараз

Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

Податки, LexInform

"Наприклад, уряд намагається обмежити кількість автомобілів, якy може фізична особа купити і продати протягом року, встановлює різні ставки податку. Уряд намагається зманеврувати з фізичними особами-підприємцями для структуризації з точки зору сплати податків", - додав Бураковський.

Нагадаємо, пенсіонерам пообіцяли надбавки, але жити легше не стане: що не так з підвищенням.

Як повідомляв Знай.ua, на пенсію в 50 не вийдемо: що робити українцям за відсутності трудового стажу.