У Верховній Раді зареєстрували законопроект, яким пропонується підсилити покарання за рекламу розповсюдження наркотиків, яку часто малюють на парканах та стінах будівель.

Автори законопроекту пропонують нанесення реклами продажу наркотиків карати штрафом у розмірі 51 тисяча гривень, або відправляти за це за грати на 5 років. А за повторну рекламу наркотиків пропонується саджати вже на сім років. Також пропонується збільшити терміни ув’язнення за розповсюдження наркотиків організованими угрупуваннями з 6-10 до 8-15 років.

Наркотики у школах, from-ua

За словами авторів законопроекту, ця ініціатива необхідна, оскільки за останні десять років більш ніж в три рази зросла смертність серед тих, хто знаходиться на обліку в наркодиспансерах, а також кільксть психічних розладів через вживання наркотиків.

Проте, експерт Харківського інституту соціологічних досліджень Денис Кобзін вважає, що підсилення покарання не змінить ситуації. На їхню думку головне — не суворість, а невідворотність покарання.

Популярні новини зараз

Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав

Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

Хутчіш до магазину! В Україні неочікувано "обвалился" ціни на популярні фрукти

Показати ще

“Давно доведено кримінологами, що суворість покарання не впливає на масштаби злочинності. Навіть смертна кара не вплине. Вплинути може невідворотність покарання. Важливо, щоб злочину були своєчасно виявлені і винні – покарані”. Денис Кобзін

Нагадуємо, що нещодавно у Білій Церкві Київської області затримали лікаря, який продавав своїм пацієнтам наркотики.

Як повідомляв Знай.uа, європейський друг подарував Україні десятки мільйонів на реформи: з чого почнуть "слуги народу".

Також Знай.uа писав про те, що юних львів'ян накрили на приторговуванні наркотиками.