Цими днями 24-річна українка Анастасія Савченко, яка вже три роки проживає у Китаї, розповіла про те, як тамтешні жителі реагують на ситуацію з поширенням вірусу та що робить влада, аби врятувати людей, пише "Радіо Свобода".

Зауважимо, що у Китаї все більшого розмаху набирає небезпечний коронавірус, що спричиняє пневмонію та респіраторні захворювання. У зв'язку з великою кількість захворілих та померлих місто Ухань, що стало епіцентром вірусу, ізольовано. Щоправда, це не зупинило хворобу і та поширилась на сусідні провінції.

коронавірус у Китаї

Однак, за словами українки, яка працює вчителькою англійської у сусідній із містом Ухань провінції, наразі не все так погано, як пишуть різноманітні ЗМІ, і ситуація досить спокійна.

"Я зараз живу в місті Сіань. Це сусідня провінція з містом Ухань. У нас, насправді, все добре. В принципі, китайці дуже спокійні за своєю природою. Вони дуже довіряють своєму урядові, так само як й іноземці, що тут живуть. Усі вірять, що це вилікується, і дуже швидко. Тому ніхто особливо не переймається", - каже дівчина.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень

Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім

3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Показати ще

коронавірус у Китаї

Окрім цього, вона каже, що влада дуже піклується про свій народ та усіма силами намагається допомогти:

"Нам видають інструкції на всіх мовах. Описується, що треба робити, що можна їсти, які конкретно маски носити, як протирати руки спиртовим розчином. Нам скидають списки лікарень, де можна отримати першу допомогу. Я думала: ну захворіли і захворіли — сезонні хвороби. Зрештою вийшло інакше, але зреагували швидко".

Також, як підсумовує українка, насправді не все так погано, адже людей у країні дуже багато, і могло захворіти значно більше:

"Якщо подумати, то співвідношення людей, які захворіли, і населення цієї країни — це дійсно мало. Нічого страшного насправді не відбувається. Просто люди трохи злякалися, оскільки ліків поки що немає. Але це не передається посилками з Китаю. Вірус не стійкий до зовнішнього середовища".

Смертельний коронавірус: що це таке, ознаки, лікування, glvred.info

Нагадаємо, що українці звернулися до Володимира Зеленського з проханням прийняти оперативні заходи, щоб запобігти потраплянню небезпечного вірусу на територію держави.

Як повідомляв портал "Знай.ua", в Україні були зафіксовані три підозри на зараження новим смертельним коронавірусом з Китаю.

Також "Знай.ua" писав, що у США до боротьби з новим вірусом підійшли інноваційно і продумано.