27-річний киянин Максим Гавриленко створив унікальний бренд Ochis Coffee Eyewear, який перший почав робити окуляри не з пластику, а з... кави.

Так, окуляри роблять з вторсировини - кавової макухи і лляної тирси. Також у складі використовують натуральний клей на базі соєвої олії. Після обробки на цифровому верстаті продукт шліфують вручну. У результаті виходить міцна, легка і екологічна оправа.

Максим Гавриленко, засновник Ochis Coffee Eyewear

"Був момент, коли я пресував вже півроку, і подумав: що я взагалі роблю? Я вже півроку прессую каву, я не заробляю грошей, вкладаю все, що у мене є, роблячи казна-що, і, може, це взагалі нікому не потрібно?" - говорить Максим Гавриленко на початку ролика "BBC Україна".

До речі, в листопаді 2019 року інноватор зібрав понад 11 тисяч доларів за добу на краудфандинговій платформі Kickstarter. А протягом найближчих шести місяців Максим планує заробити 100 млн доларів, щоб вкласти їх у свій стартап.

Популярні новини зараз

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

"Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів

Показати ще

Нагадаємо, у Польщі українські заробітчани претендують на престижну премію.

Як повідомляв портал Знай.uа, компанія Apple придбала стартап по штучному інтелекту приблизно за 200 мільйонів доларів.

Також портал Знай.uа писав, що іспанський стартап Novameat створив перший у світі 3D-друкований біфштекс на рослинній основі.