День соборності України

В Україні це державне свято, яке встановили у 1999 році. Зробили це, так як в 1919 році УНР та ЗУНР об'єдналися в одну державу. Ще в 1918 році створили УНР, а ЗУНР – на території, яка входила до складу Австро-Угорської імперії. Акт Злуки, тобто акт об'єднання земель підписали у Фастові в 1918 році в його кінці, а 22 січня його оприлюднили в Києві. Саме цей акт став втіленням багаторічної мрії про своб незалежну державу..

На жаль такою Україна була недовго і через кілька місяців у Києві стали більшовики, Закарпаття було окуповане Чехословаччиною, а Східна Галичина – поляками. Однак ідея залишилася жити і в 1990 році заснували традицію вибудовувати живий ланцюг від Львова до Києва, яку повторюють кожен рік.

Свята 22 січня, фото: Пикабу

День дідуся в Польщі

Цей день в Польщі відзначають відразу ж після Дня бабусі. Тому сьогодні онуки приходять ще раз, але вже вітають з іншим святом. Прийнято згадувати хороші моменти, які провели з дідусями, особливо їх турботу і любов в дитинстві. До дідусів теж приходять у гості з подарунками або іншими приємними речами. А вся родина збирається за одним приводом.

Свята 22 січня, фото: ncoa.org

Популярні новини зараз

Електроенергія по 2,64 грн – це майже задарма: українців приголомшили майбутнім тарифом

Оновлення даних у ТЦК: в яких випадках чоловіка можуть відвезти на "перевірку"

Тривожна арифметика "Нафтогазу": українці стають боржниками навіть за наявності переплати

Готуйте 400 гривень: власників лічильників води очікують додаткові витрати

Показати ще

День народження повітряної кукурудзи (попкорну)

В 16 столітті вже використовували попкорн, спочатку в Мексиці, але тільки для створення прикрас. В Європі про нього стало відомо тільки в 1630 році. Саме в цей день індіанський вождь Кводекуайна подарував англійським колоністам цілий мішок попкорну, а через 200 років з'явилася і машина для приготування попкорна, її створив Чарлі Критоз. Саме ця їжа і цікава закуска посприяла створенню мікрохвильовок.

Свята 22 січня, фото: Pinterest

Православні свята:

  • Святителя Пилипа, митрополита Московського і всієї Русі, чудотворця.
  • Пісний день.

Філіппов день

Православні відзначають день святителя Філіпа, а на Русі це був час для робіт по господарству. Багато людей приводили в порядок свій будинок після свят, але й про себе не забували, так як потім обов'язково йшли в лазню. А ще говорили багато приказок про жінок та їх клопоти. Також дивилися, якщо погода ясна, то влітку можна чекати хорошого врожаю. А якщо домашня тварина намагається якомога швидше потрапити в будинок прийдуть холоди.

Народні прикмети на 22 січня

Як повідомляв Знай.uа в Україні відбудуться масштабні зміни в освітній сфері.

Також Знай.uа писав, що тепер українці будуть отримувати субсидію за новою схемою.

Нагадаємо, в цей день відзначають День соборності нашої країни.